Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Novým šéfom spišskonovoveského hokeja sa stal bývalý reprezentant Vaic

Charitatívna športová exhibícia Slovensko (hokej) verzus Slovensko (futbal) sa uskutočnila v Prešove 17. decembra 2013 v rámci projektu Integrácia. Podujatie na podporu deťom sa konalo v športovej hale na Baštovej ulici. Na snímke hokejista Ľubomír Vaic počas autogramiády. Foto: TASR/Milan Kapusta

Ten by mal spoločne s novým predsedom Výkonného výboru HK Spišská Nová Ves Klaudiusom Zekuciom zastupovať klub aj na kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja

Spišská Nová Ves 4. júna (TASR) - Novým riaditeľom hokejového prvoligistu HK Spišská Nová Ves sa stal Ľubomír Vaic. Ako informuje portál korzar.sme.sk, bývalého slovenského reprezentanta zvolilo do funkcie valné zhromaždenie predstaviteľov klubu na začiatku týždňa.

Uplynulé roky boli z hľadiska hokeja na Spiši veľmi náročné. Pred sezónou 2013/2014 uvažovalo vedenie klubu nad štartom A tímu v druhej najvyššej súťaži. Vlani sa situáciu podarilo stabilizovať a Spišiaci to dotiahli až do finále play off I. ligy, v ktorom sa im však nepodarilo zdolať Detvu a rozplynul sa im sen o návrate do extraligy.

Po zvolení Ľubomíra Vaica za riaditeľa klubu by mala prísť nová éra spišskonovoveského hokeja. "Hokej je tímová hra a verím, že v spolupráci s výkonným výborom, podporou mesta potiahneme hokej v Spišskej Novej Vsi ďalej. Pre mňa je to nová výzva, no už teraz viem, že to nebude vôbec ľahké. Už na valnom zhromaždení bolo prerozdelenie zodpovednosti a práce na jednotlivých členov výkonného výboru, aby celá ťarcha neostala na pleciach jedného človeka," cituje korzar.sme.sk Vaicove slová.

Ten by mal spoločne s novým predsedom Výkonného výboru HK Spišská Nová Ves Klaudiusom Zekuciom zastupovať klub aj na kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), na ktorom 25. júna prebehne voľba nového prezidenta organizácie. Kandidátmi sú súčasný šéf Igor Nemeček a bývalý úspešný reprezentant Richard Lintner.