Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Moorová oficiálne ukončila kariéru: Nastal ten správny čas

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Najužitočnejšia hráčka WNBA z roku 2014 získala v najprestížnejšej ženskej lige sveta štyri tituly a v národnom drese vybojovala dve zlaté olympijské medaily.

Minnesota 16. januára (TASR) - Americká basketbalistka a jedna z najlepších hráčok v histórii WNBA Maya Moorová sa rozhodla oficiálne ukončiť kariéru. Dlhoročná opora Minnesoty Lynx nehrala v zámorskej súťaži už od roku 2019, aby pomohla svojmu súčasnému manželovi Jonathanovi Ironsovi k prepusteniu z väzenia.

Moorová vtedy uviedla, že sa ešte vráti späť, ale v pondelkovom programe "Good Morning America" potvrdila koniec hráčskej kariéry. "Myslím si, že nastal ten správny čas. Užívam si toto obdobie, keďže môžem byť s mojou rodinu a chcem sa jej naďalej naplno venovať. Nastala druhá kapitola môjho života a preto som sa rozhodla oficiálne skončiť," povedala Moorová podľa agentúry AP.

Najužitočnejšia hráčka WNBA z roku 2014 získala v najprestížnejšej ženskej lige sveta štyri tituly a v národnom drese vybojovala dve zlaté olympijské medaily. Minnesota ju draftovala v roku 2011 z prvého miesta, v priemere získala 18,4 bodu na zápas. Získala aj ocenenie pre nováčika roka 2011 vo WNBA.