Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Morantovi končí trest, do akcie sa vráti v New Orleans

Americký basketbalista Ja Morant z Memphisu Grizzlies odpovedá na otázky novinárov počas tlačovej konferencie v Memphise 15. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Počas svojho trestu trénoval so spoluhráčmi, no na zápasoch nemohol byť prítomný ani ako divák.

Memphis 16. decembra (TASR) - Americký basketbalista Ja Morant zmenil podľa vlastných slov počas 25-zápasovej suspendácie prístup k životu. Líder basketbalistov Memphisu Grizzlies dostal od vedenia NBA trest zákazu činnosti na 25 duelov za to, že už druhýkrát v roku sa objavil na sociálnej sieti vo videu so strelnou zbraňou v ruke. Do akcie sa vráti v utorok na palubovke New Orleans.

Morant priznal, že si prešiel hroznými dňami. "Bolo to naozaj náročné. Mal som podporu okolia, to bolo jediné, na čo som sa mohol spoliehať," citovala 24-ročného hráča agentúra AFP. Od zápasu si nesľubuje nič veľké: "Snažím sa len vrátiť a urobiť čokoľvek, aby som pomohol tímu dosiahnuť víťazstvá. Nechcem, aby bol môj prvý duel po návrate historický. Som len nadšený, že som späť."

Počas svojho trestu trénoval so spoluhráčmi, no na zápasoch nemohol byť prítomný ani ako divák. "Otvorilo mi to oči a dalo nový pohľad na život a prístup k nemu i k sebe. Som jednoducho vďačný, že som stále tu a na tejto pozícii," dodal Morant.

V uplynulej sezóne bol s priemerom 26,2 bodu na zápas na 11. priečke v tabuľke strelcov ligy a na piatej priečke v asistenciách s priemerom 8,1 na duel. Grizzlies pod jeho taktovkou obsadili 2. priečku v Západnej konferencii, v 2. kole play off vypadli s Los Angeles Lakers.