Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Moška o vypadnutí slovenského tímu: Smutné a nešťastné

Na snímke generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška počas tlačovej konferencie Slovenského tenisového zväzu 4. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovenky v C-skupine finálového turnaja najprv podľahli Španielkam 1:2 a následne v utorok zdolali rovnakým pomerom Američanky.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška vyslovil spokojnosť s vystúpením tímu SR na finálovom turnaji Billie-Jean Kingovej v Prahe. Obzvlášť vyzdvihol výkony Viktórie Kužmovej a Terezy Mihálikovej.

"Som veľmi rád, že dievčatá prekvapili, že Matejovi Liptákovi sa hráčky podarilo namotivovať na 120 percent svojich možností," povedal Moška. Víťazstvo Sloveniek 2:1 nad USA označil ako "historické": "Takýto tím sme vo Fed Cupe dávno nezdolali. Je to tenisová veľmoc. Víťazstvo je obrovským úspechom dievčat aj kapitána." Fakt, že postup slovenskému tímu do semifinále tesne ušiel, označil za "smutný a nešťastný".

Slovenky v C-skupine finálového turnaja najprv podľahli Španielkam 1:2 a následne v utorok zdolali rovnakým pomerom Američanky. Do semifinále sa však prebojovali iba víťazi štyroch skupín a už pred záverečným duelom "céčka" medzi Španielskom a USA bolo isté, že Slovenky skupinu nevyhrajú.