Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

ARC Bratislava pre hrozbu koronavírusu prišiel o šancu na Le Mans

Na archívnej snímke vozidlá z tímu ARC Bratislava počas tlačovej konferencie slovenského automobilového pretekára Mira Konôpku pred začiatkom novej sezóny v obci Orechová Potôň, okres Dunajská Streda 14. októbra 2019. Foto: TASR – Dano Veselský

Pri premiérovom štarte obsadil 46. miesto, vlani nedokončil. Konôpka bude v sezóne pokračovať v Európe.

Bratislava 10. februára (TASR) – Slovenský automobilový tím ARC Bratislava jazdca Miroslava Konôpku sa v tomto roku nezúčastní na vytrvalostných pretekoch 24 hodín Le Mans. Zabránil mu v tom koronavírus, pre ktorý nevycestuje na podujatie ázijskej Le Mans série, odkiaľ sa dá kvalifikovať do Francúzska.

Preteky sa uskutočnia v Malajzii a Thajsku. "ARC Bratislava je medzinárodný tím zložený zo siedmich národností. Všetci veľmi pozorne sledujeme situáciu s koronavírusom v Ázii. Práve Thajsko je druhou najzasiahnutejšou krajinou koronavírusom po Číne. Našim inžinierom sa riziko návštevy týchto krajín v takejto situácii zdá neprimerané, viacerí členovia tímu nechceli odletieť do tejto oblasti. Preto po zhodnotení všetkých rizík sme boli nútení našu účasť na ázijskej Le Mans sérii ukončiť, predsa len, zdravie je prvoradé," oznámil 41-ročný Konôpka.

ARC Bratislava prišiel o šancu na tretiu účasť na najslávnejšom vytrvalostnom podujatí po rokoch 2017 a 2019. Pri premiérovom štarte obsadil 46. miesto, vlani nedokončil. Konôpka bude v sezóne pokračovať v Európe: "Rozmýšľam, že by som zasa trochu potiahol slovenských jazdcov do sveta. V minulosti to boli Horňák, Mikuláško, Rosina, zasa by som chcel slovenskú posádku. Zatiaľ je isté, že spolu so synom Maťom začíname s Lamborghini na 12-hodinovke v Monze v posledný marcový víkend. Ja sa určite vrátim aj na 24-hodinovku v Nürburgringu, budem štartovať s nemeckým tímom na Audi GT 3. Práve na tomto okruhu som absolvoval v roku 2001 moju prvú 24-hodinovku."