Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Correu prebudili z umelého spánku, jeho stav je vážny

Belgický okruh Spa, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa lekárov bude trvať niekoľko dní, kým nadobudne plné vedomie. Napriek pozitívnemu vývoju nemá ešte vyhraté a hrozia mu trvalé následky.

Londýn 21. septembra (TASR) - Amerického pretekára formuly 2 Juana Manuela Correu prebudili z umelej kómy. Do nej ho uviedli po augustovej havárii na belgickom okruhu v Spa. Nehodu neprežil 22-ročný Anthoine Hubert. Correa utrpel zranenia chrbtice a dolných končatín, neskôr sa mu v nemocnici zlyhali pľúca a až do piatka bol na umelej ventilácii.

Podľa lekárov bude trvať niekoľko dní, kým nadobudne plné vedomie. Napriek pozitívnemu vývoju nemá ešte vyhraté a hrozia mu trvalé následky. Vinou problémov s dýchacou sústavou mu totiž nemohli operovať pravú nohu, k zákroku pristúpia až po zotavení pľúc. "Lekári ho odpojili od podporných prístrojov, stále však bojuje s časom. Dosiaľ boli prioritné jeho pľúca. Na minimalizovanie rizika trvalého poškodenia nohy musí podstúpiť operáciu, tá však bude možná iba vtedy, keď ju vydržia jeho pľúca," citoval web BBC vyjadrenie jeho hovorcu. Correov zdravotný status lekári aktualizovali z kritického na vážny, informovala BBC.