Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Prvú rely po pandémii privíta v septembri Estónsko

Na snímke britská posádka Elfyn Evans a spolujazdec Martin Scott na vozidle Toyota Yaris WRC na trati počas prvého dňa Rely Švédska, v druhom podujatí majstrovstiev sveta v rallye FIA World Rally Championship 2020 vo švédskom Torsby 13. februára 2020. Foto: TASR/AP

Po Estónsku sa seriál MS predstaví v Turecku, Nemecku, Taliansku a záverečnú rely privíta Japonsko 19.-22. novembra.

Tallinn 2. júla (TASR) - Sezóna 2020 MS automobilov bude pokračovať 4. septembra Rely Estónska. Informoval o tom oficiálny web WRC, ktorý zverejnil kalendár ročníka, ktorého začiatok museli posunúť pre pandémiu koronavírusu. Dosiaľ sa stihli uskutočniť preteky v Monte Carle, Švédsku a v skrátenom formáte v Mexiku.

Po Estónsku sa seriál MS predstaví v Turecku, Nemecku, Taliansku a záverečnú rely privíta Japonsko 19.-22. novembra. Podujatie v Argentíne, ktoré bolo na programe v apríli a pôvodne ho odložili, napokon zrušili. "Som rád, že sa nám podarilo reštartovať kalendár. Niekoľkomesačné rokovania si vyžiadali ústupky a veľkú dávku flexibility všetkých zúčastnených. Vďaka tomu sme si istí, že dokážeme garantovať aspoň osem pretekov tento rok," uviedol riaditeľ seriálu Yves Matton.

Program zvyšku sezóny MS automobilov:



4.-6. septembra: Rely Estónska
24.-27, septembra: Rely Turecka
5.-18. októbra: Rely Nemecka
29. októbra-1. novembra: Rely Talianska
19.-22. novembra: Rely Japonska