Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

SP cestovných automobilov na Slovakia Ringu presunuli na október

Na snímke Belgičan Enzo Ide a Nemec Rene Rast z tímu Belgian Audi Club Team WRT, tretí v hlavných pretekoch Blancpain FIA GT Sprint Series na profesionálnom pretekárskom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Slovakia Ring, ako tretie dejisko v poradí oneskorenej sezóny, bude hostiť tri súťaže svetovej elity cez víkend 10. a 11. októbra.

Orechová Potôň 1. júna (TASR) - Vrcholné podujatie jedenástej motoristickej sezóny na okruhu Slovakia Ring - preteky Svetového pohára cestovných automobilov FIA WTCR - sa presúva z pôvodne plánovaného termínu 5.-6. júna na 10.-11. októbra. O zmene termínu informoval web slovakiaring.sk.

V nadväznosti na vývoj situácie v súvislosti s pandémiou koronavírusu pristúpil promotér pretekov k úprave kalendára WTCR. Výsledok je, že všetky preteky Svetového pohára sa uskutočnia iba v Európe na šiestich okruhoch. Dokopy sa odjazdí 16 pretekov počas šiestich víkendov v období od septembra do novembra. Nový kalendár odobrili Medzinárodná automobilová federácia (FIA) aj jednotlivé pretekárske okruhy, promotér si však vyhradzuje právo na akékoľvek zmeny v kalendári vzhľadom na ďalší vývoj a nariadenia vlád jednotlivých krajín.

Slovakia Ring, ako tretie dejisko v poradí oneskorenej sezóny, bude hostiť tri súťaže svetovej elity cez víkend 10. a 11. októbra. V pôvodnom júnovom termíne sa popri WTCR mali konať aj majstrovstvá Európy ťahačov FIA ETRC. Nový októbrový termín však promotérovi týchto pretekov nevyhovuje a napriek snahe nájsť alternatívny termín sa súboje veľkých ťahačov na Slovakia Ringu tento rok neuskutočnia. Najbližším veľkým motoristickým podujatím plánovaným na okruhu zostáva letná Veľká cena SR cestovných automobilov, ktorá by sa mala konať 21.–23. augusta.

Upravený kalendár pretekov WTCR /zdroj: slovakiaring.sk/:



12.-13. septembra - Salzburgring (Rak.) - dva preteky
24.-26. septembra - Nürburgring - Nordschleife (Nem.) - dva preteky
10.-11. októbra - Slovakia Ring (SR) - trojo pretekov
17.-18. októbra - Hungaroring (Maď.) - trojo pretekov
31. októbra - 1. novembra - MotorLand Aragon (Šp.) - trojo pretekov
14.-15. novembra - Adria International Raceway (Tal.) - trojo pretekov