Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Motorizmus: Toyota tretíkrát za sebou víťazom na 24 hodín Le Mans

Na snímke automobil Toyota TS050 Hybrid No8 vyhral na prestížnych motoristických pretekoch 24 hodín Le Mans. Na okruhu La Sarthe sa z víťazstva tešila posádka s Japoncom Kazukim Nakadžimom, Švajčiarom Sebastianom Buemim a Novozélanďanom Brendonom Hartleym v nedeľu 20. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Druhú priečku obsadil s mankom piatich kôl švajčiarsky tím Rebellion s Američanom Gustavom Menezesom, Francúzom Normanom Natom a synovcom Ayrtona Sennu Brunom.

Le Mans 20. septembra (TASR) - Japonská automobilka Toyota tretíkrát za sebou triumfovala na prestížnych motoristických pretekoch 24 hodín Le Mans. Na okruhu La Sarthe sa z víťazstva tešila posádka s Japoncom Kazukim Nakadžimom, Švajčiarom Sebastianom Buemim a Novozélanďanom Brendonom Hartleym.

Prvenstvo si tím Toyoty na modeli TS050 Hybrid vybojoval po 387 odjazdených kolách (5273,262 km). Buemi a Nakadžima už boli aj pri prvenstvách v rokoch 2018 a 2019. Hartley nahradil Španiela Fernanda Alonsa, ktorý sa pripravuje na návrat do seriálu formuly 1. Druhú priečku obsadil s mankom piatich kôl švajčiarsky tím Rebellion s Američanom Gustavom Menezesom, Francúzom Normanom Natom a synovcom Ayrtona Sennu Brunom. Tretia skončila ďalšia posádka značky Toyota.

V poradí 88. ročník pretekov pre pandémiu koronavírusu preložili na september z júna a uskutočnil sa prvýkrát bez prítomnosti divákov.

Výsledky:
1. Sebastian Buemi, Kazuki Nakadžima, Brendon Hartley (Švaj./Jap./N.Zél. - Toyota TS050 Hybrid) 387 kôl,
2. Bruno Senna, Gustavo Menezes, Norman Nato (Braz./USA/Fr. - Rebellion R13) -5 kôl,
3. Mike Conway, Kamuj Kobajaši, Jose Maria Lopez (V.Brit./Jap./Arg. - Toyota TS050 Hybrid) -6 kôl