Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Mountfield deklasoval Banskú Bystricu 7:1

Hokejisti Martina Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Martinčania vyhrávali po dvoch tretinách vysoko 6:1 nad Banskou Bystricou.

Martin 18. novembra (TASR) - Domáci, posmelení dvoma víťazstvami v predchádzajúcich kolách, začali tento duel výborne. Od 38. sekundy hrali síce v oslabení, ale po chybe hráčov spod Urpína Murček prihral Vartovníkovi a ten sa nemýlil - 1:0. Hral sa rýchly hokej, domáci sa prekonávali a boli mimoriadne efektívni. V 7. minúte po akcii Miklošovica a Petrušku zvýšil Fadrný. Tréner Országh si potom zobral oddychový čas. Domáci sa ubránili štvorminútovej presilovke hostí o 1 hráča, keď ich párkrát podržal Šúrek. V 12. minúte martinskí hokejisti využili zlé striedanie hostí - Fardný z pravého krídla dobre vystrelil, Dzubina len vyrazil a Vartovník pridal svoj druhý gól - 3:0.

Aj úvod 2. tretiny sa domácim vydaril a Markovič bombou do ľavého vinkla strelil 4. gól Mountfieldu. Do banskobystrickej brány potom namiesto Dzubinu nastúpil junior Košarišťan. V 28. minúte sa domáci tešili už piatykrát, keď Markovič vystihol zlú prihrávku Košarišťana, obišiel bránku a puk zasunul za chrbát brankára. V 30. minúte mohol Lukačevič znížiť, ale Šurek bol proti. Z protiútoku Petruška prestrelil Košarišťana a do brány hostí sa opäť vrátil Dzubina. Až v 35. minúte boli úspešní aj hostia, keď znížil Petro. V 39. minúte mohol zvýšiť Lažan, ale samostatný nájazd mu Dzubina chytil.

Aj 3. tretina sa hrala pod taktovkou domácich. Tí často podkurovali pred Dzubinom, presadil sa však už len Važan v 49. minúte z presilovky na 4:3. Hosťom nič nevychádzalo a výborný Šurek si poradil so všetkými ich streleckými pokusmi. A tak sa v Martine nakoniec zrodilo nečakane vysoké víťazstvo Mountfieldu.


MHC Mountfield - HC'05 Banská Bystrica 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)

Góly: 2. a 12. Vartovník, 7. Fadrný, 24. a 28. Markovič, 31. Petruška, 49. Važan - 35. Petro. Rozhodovali: T. Orolin - Gajan, V. Snášel, vylúčení: 7:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 2:0, striedania: od 24. do 31. Košarišťan za Dzubinu, 2200 divákov.


Hlasy trénerov:

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Začiatok bol ako z rozprávky. Hráčov som pochválil za prístup k zápasu. Pomohli nám ubránené presilovky súpera i strelené góly v úvode. Vychádzali nám také herné činnosti, ktoré od hráčov vyžadujeme od začiatku extraligy. Dnes to všetko do seba zapadlo."

Vladimír Országh, tréner Bystrice: "Gratulujem domácim k víťazstvu. Mali dnes všetko, čo nám chýbalo - agresivitu, pohyb, tlačenie sa do bránky. Som absolútne sklamaný naším výkonom, prepadli sme vo všetkých činnostiach od prvého po posledného hráča. Za takýto výkon sa chcem ospravedlniť našim fanúšikom, ktorí merali cestu do Martina."