Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mourinho dva kroky od ďalšej trofeje, kouč Marseille očakáva reakciu

Na snímke vpravo tréner AS Rím Jose Mourinho a vľavo tréner Leicestru Brendan Rodgers sa objímajú po 1. zápase semifinále Európskej konferenčnej ligy vo futbale Leicester City - AS Rím (1:1) v Leicestri 28. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Marseille dokázalo v Rotterdame zmazať dvojgólové manko, ktoré nabralo už v úvodnej dvadsaťminútovke, no krátko po prestávke ho potopila hrúbka Dujeho Čaletu-Cara.

Bratislava 4. mája (TASR) - Futbalisti AS Rím stále môžu zachrániť nevydarenú sezónu na domácej scéne úspechom v pohárovej Európe. V prvom semifinálovom stretnutí Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 remizovali 1:1 na ihrisku Leicestru City, čo im dáva solídne vyhliadky do odvety, ktorá je na programe vo štvrtok o 21.00 SELČ na Olympijskom štadióne.

Joseho Mourinha tak delia už iba dva kroky od toho, aby uspel vo štvrtej európskej klubovej súťaži. Kouč talianskeho tímu už má v zbierke trénerské tituly z Ligy majstrov s FC Porto (2004) a Interom Miláno (2010), s Portom vyhral v roku 2003 aj Pohár UEFA a s Manchestrom United v roku 2017 Európsku ligu. "Myslím si, že pred piatimi alebo šiestimi mesiacmi by sme tento zápas prehrali. Teraz však moji hráči ukázali odvahu, dobre pressovali súpera a vykrývali priestory. Uhrali sme dobrý výsledok. Nehovorím, že to bude ľahké, ale je fajn ísť do domácej odvety s remízou 1:1," povedal po prvom zápase Mourinho.

Jeho náprotivok Brendan Rodgers, s ktorým spolupracoval v rokoch 2006 a 2007 v Chelsea Londýn, tiež netajil spokojnosť s výkonom svojho mužstva. "Myslím si, že sme hrali dobre, dominovali sme a veľmi ma teší výkon. Je na čom stavať, v odvete určite zabojujeme o postup," citoval Rodgersa BT Sport. Jeho zverenci ťahajú päťzápasovú šnúru bez víťazstva, cez víkend podľahli 1:3 Tottenhamu Hotspur a vzdialili sa im tak priečky zaručujúce účasť v budúcej edícii európskych pohárov.

V druhom semifinále bude Olympique Marseille doháňať jednogólové manko po prehre 2:3 v Rotterdame s Feyenoordom. Holandský tím čaká na úspech na európskej scéne rovných 20 rokov, v sezóne 2001/2002 vyhral Pohár UEFA. "Podali sme dobrý výkon, dali sme tri góly silnému súperovi. Vieme však, že Marseille má veľkú kvalitu. Škoda, že sme nedokázali pridať ešte aspoň jeden gól. Napriek tomu môjmu tímu verím," poznamenal kouč Feyenoordu Arne Slot.

Marseille dokázalo v Rotterdame zmazať dvojgólové manko, ktoré nabralo už v úvodnej dvadsaťminútovke, no krátko po prestávke ho potopila hrúbka Dujeho Čaletu-Cara. "Malú domov" chorvátskeho stopéra zachytil Cyriel Dessers, obišiel aj brankára Stevea Mandandu a poľahky skóroval. "Na tejto úrovni by sa takéto chyby nemali stávať. Musíme sa z nich poučiť. Celkovo nám duel v Rotterdame nevyšiel podľa predstáv, hrali sme pod naše možnosti. Doma očakávam reakciu mužstva," vyhlásil tréner Marseille Jorge Sampaoli.

Finále EKL sa uskutoční v stredu 25. mája na Národnom štadióne (Arena Kombëtare) v Tirane.

Odvety semifinále Európskej konferenčnej ligy - štvrtok 5. mája, 21.00 SELČ:



AS Rím - Leicester City /prvý zápas: 1:1, rozhodca: Srdjan Jovanovič (Srb.)/
Olympique Marseille - Feyenoord Rotterdam /prvý zápas: 2:3, rozhodca: Sandro Schärer (Švaj.)/