Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Mourinho vyžaduje iný prístup: Chcem, aby sa správali ako profesionáli

Na archívnej snímke tréner Tottenhamu Jose Mourinho. Foto: TASR/AP

Tottenham je po 28 odohraných dueloch na ôsmej priečke najvyššej anglickej súťaže. Na konte má 45 bodov a na elitnú štvorku stráca šesť bodov.

Londýn 20. marca (TASR) – Tréner futbalového tímu Tottenhamu Hotspur Jose Mourinho vyzval svojich zverencov, aby ho v nedeľňajšej dohrávke 18. kola anglickej Premier League na pôde Aston Villy presvedčili o svojich kvalitách. V uplynulom týždni ho totiž herne sklamali. Arsenalu Londýn podľahli 1:2 a po prehre 0:3 po predĺžení s Dinamom Záhreb vypadli z Európskej ligy už v osemfinále.

"Po prvej prehre som očakával úplne iný prístup, no v Záhrebe som ho nevidel ani náznakom. Pritom od hráčov nevyžadujem nič svetoborné. Chcem len, aby sa správali ako profesionáli. Jednoducho základy potrebné na výkon akejkoľvek profesie. Poctivosť, zanietenie, túžbu po úspechu a rešpekt voči ľuďom, ktorí ich platia," povedal Mourinho.

Britské média pripisovali neúspech v Chorvátsku predovšetkým absencii Pierra-Emila Höjbjerga, ktorý je lídrom stredovej formácie "kohútov". "Nie je mi veľmi príjemné hovoriť o lídroch. Je to interná záležitosť. Samozrejme zvonka si môžete vytvoriť určitý názor, no ja sa o tom skrátka nechcem baviť. Dôvod, prečo sme v Záhrebe prehrali je ten, že jedno mužstvo dalo do zápasu absolútne všetko, zatiaľ čo druhé začalo bojovať až za stavu 0:3. V záverečnej desaťminútovke sme si dokázali vytvoriť dobré šance, no oni nás zdolali srdcom a ešte jednou vecou, ktorú si však nechám pre seba," reagoval 58-ročný Portugalčan.

Tottenham je po 28 odohraných dueloch na ôsmej priečke najvyššej anglickej súťaže. Na konte má 45 bodov a na elitnú štvorku stráca šesť bodov.