Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

MS 2022 C-skupina.: Argentína proti Poľsku s imperatívom bodovať

Na snímke argentínsky útočník Lionel Messi strieľa úvodný gól z penalty v zápase C-skupiny skupinovej fázy a MS vo futbale Argentína - Saudská Arábia v katarskom Lusaile 22. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Zdanlivo najlepšiu východiskovú pozíciu majú Poliaci, no štyri body im nemusia stačiť.

Dauha 29. novembra (TASR) - Všetky štyri tímy základnej C-skupiny futbalových MS v Katare majú pred záverečnými zápasmi šancu na postup do osemfinále. Najlepšie vyhliadky má Poľsko, ktoré je na čele so 4 bodmi. K postupovej istote mu v dueli s trojbodovou Argentínou stačí aj remíza a za určitých okolností aj prehra.

Mexičania majú na konte iba jeden bod a uvedomujú si, že na postup musia zdolať Saudskú Arábiu. K tomu potrebujú skórovať, čo sa im v doterajších dvoch zápasoch proti Poľsku (0:0) a Argentíne (0:2) nepodarilo. "Stále máme šancu postúpiť, no musíme skórovať. Verím, že našu intenzívnu prácu zužitkujeme a splníme jeden z našich cieľov," uviedol tréner Mexika Gerardo Martino.

V zostave Saudskej Arábie bude po dvoch zápasoch chýbať stredopoliar Abdulelah Al Malki. Tím trénera Hervea Renarda by si prípadným postupom rád pripomenul eufóriu po senzačnom víťazstve nad Argentínou 2:1. Po ňom prišla prehra s Poľskom 0:2. "Musíme byť efektívni a to sme proti Poľsku neboli. Inak som však hrdý na svojich hráčov. V oboch zápasoch dali do hry srdce. Ešte sme neskončili," zdôraznil Renard.

Hráči Argentíny sa po nečakanom zaváhaní so Saudskou Arábiou vrátili do boja o postup, keď zdolali Mexiko 2:0. Vďaka tomu majú svoj osud vo vlastných rukách, no proti Poľsku, ktoré zatiaľ neinkasovalo, nesmú prehrať. "Naši priaznivci si môžu začať turnaj užívať. My však musíme zostať nohami na zemi a dosiahnuť postupový výsledok," citovala agentúra AP trénera Lionela Scaloniho.

Zdanlivo najlepšiu východiskovú pozíciu majú Poliaci, no štyri body im nemusia stačiť. "Vieme, že proti Argentíne to bude veľmi ťažný zápas. My musíme hrať rozumne a byť trpezliví," nabádal útočník Poľska Robert Lewandowski, ktorý sa na víťazstve nad Mexikom podieľal gólom aj asistenciou.

Streda, 30. novembra, 20.00 (SEČ)



Štadión 974 (mesto Dauha)

C-skupina, 3. kolo:

Poľsko - Argentína
rozhodujú: Makkelie - Steegstra, De Vries (všetci Hol.)

predpokladané zostavy:

Poľsko: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski  – Krychowiak, Bielik – Milik, Zielinski, Frankowski – Lewandowski
Argentína: E. Martinez - Montiel, Otamendi, Li. Martinez, Acuna - di Maria, de Paul, Rodriguez, Mac Allister - Messi, La. Martinez


Lusail štadión (mesto Lusail)

C-skupina, 3. kolo:

Saudská Arábia - Mexiko

rozhodujú: Oliver - Burt, Bennett (všetci Angl.)

predpokladané zostavy:

Saudská Arábia: Al-Owais – Abdulhamid, Al-Amri, Al-Bulaihi, Al-Breik – Al-Aboud – Al-Najei, Kanno – Al-Buraikan, Al-Shehri, Al-Dawsari
Mexiko: Ochoa - Alvarez, Araujo, Montes, Moreno, Gallardo - Chavez, Gutierrez, Herrera - Lozano, Vega


tabuľka C-skupiny:

1. Poľsko 2 1 1 0 2:0 4
2. Argentína 2 1 0 1 3:2 3
3. Saudská Arábia 2 1 0 1 2:3 3
4. Mexiko 2 0 1 1 0:2 1