Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MS: Grigar postúpil do finále K1 z prvého miesta

Na snímke slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar, archívne foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Druhý Slovák v štartovom poli Adam Gonšenica obsadil 14. miesto, keď mal dotyk na šiestej bránke.

Čunovo 25. septembra (TASR) - Jakub Grigar suverénne postúpil do finále K1 mužov na MS vo vodnom slalome v Čunove. V semifinále predviedol skvelú a čistú jazdu a bol najrýchlejší zo všetkých pretekárov. Druhý Slovák v štartovom poli Adam Gonšenica obsadil 14. miesto, keď mal dotyk na šiestej bránke. Do finálovej desiatky sa neprebojoval, od postupu ho delilo 39 stotín sekundy.

Vo finále (12.40 h) sa nepredstaví ani olympijský víťaz z Tokia Jiří Prskavec, ktorý síce išiel čisto, ale 11. najlepší čas ho tesne odsunul pod najlepšiu desiatku. Jeho krajan a víťaz Svetového pohára v tejto sezóne Vít Přindiš bude vo finále chýbať tiež.

Gonšenica mal po dojazde do cieľa všade čisté prejazdy, no rozhodcovia mu napokon pridelili jednu penalizáciu. "Pár sekúnd som sa radoval, potom to tam naskočilo. Nič sa nedá robiť, ale viem aspoň, že časovo na to mám. Nie som si vedomý dotyku, ale verím videorozhodcom. Išlo sa mi dobre, no dolu som trochu vytuhol. Tešil som sa, že pred domácim publikom predvediem to, čo mám natrénované a myslím si, že som aj predviedol," uviedol slovenský reprezentant.