Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na MS v Duisburgu mladá K4, Kmeťová s Kohlovou opäť v K2

Skúsenú zostavu Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr nahradia mladíci Foto: TASR/Martin Baumann

Na MS v rýchlostnej kanoistike v Duisburgu bude na prelome augusta a septembra Slovensko reprezentovať mladý štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demín.

Bratislava 24. júna (TASR) - Na MS v rýchlostnej kanoistike v Duisburgu bude na prelome augusta a septembra Slovensko reprezentovať mladý štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demín. Olympijská káštvorka v zostave Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr sa v tomto roku už na vode súťažne nepredstaví a nepríde ani k plánovanému rozstrelu medzi oboma loďami na jazere Zemník.

"Na pondelňajšom zasadnutí realizačného tímu padlo rozhodnutie, že na MS v Duisburgu bude štartovať mladá káštvorka v zložení Krajčovič, Michálek, Jakubík, Demín, ktorá koncom týždňa odchádza na ME do 23 rokov v Poznane. Musí to celé ešte schváliť prezídium Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky, no malo by ísť už iba o formalitu," povedal na pondelňajšom brífingu športový riaditeľ SZRK Filip Petrla.

Olympijskej káštvorke úvod sezóny nevyšiel podľa predstáv. Na podujatí Svetového pohára v Račiciach skončila až za mladou posádkou a na ME v portugalskom Montemore obsadila ôsme miesto s takmer šesťsekundovou stratou na víťazných Čechov. "Chalani doplatili v úvode sezóny na slabšiu singlovú výkonnosť Petra Gelleho na domácich kvalifikačných pretekoch a potom ako keby sa to s nimi začalo viesť. Chémia v hlavách nie je taká, aká by mala byť. Nevedia sa zladiť tak, aby všetci štyria fungovali ako jedna loď. Do začiatku MS je príliš málo času na to, aby sa tento stav preliečil, preto v Duisburgu dostane šancu mladá káštvorka. Nad členmi olympijského štvorkajaka však nelámeme palicu. Možno v budúcej sezóne niektorí z nich vytvoria novú loď," povedal prezident SZRK Robert Petriska.

Definitívna nominácia na MS bude známa po Nováckej päťstovke a MSR na krátkych tratiach. "Predpokladám, že Vlček s Tarrom a Jankovec s Gellem sa budú usilovať dostať na MS v disciplínach K2 na 1000 a 200 m. Martina Kohlová s Ivanou Kmeťovou budú pred MS opäť skúšať K2 na 500 m. Chceme, aby Ivana dostala novú motiváciu a s Maťou bude môcť zabojovať o pekné finálové umiestnenie. Kohlová sa okrem kádvojky predstaví v Duisburgu aj v K1 na 200 m. Na ME v šprinte príjemne prekvapila piatym miestom. Obe dievčatá absolvujú pred šampionátom tvrdú prípravu, máme v pláne sústredenie v Slovinsku. Po zranení sa v Trenčíne prvýkrát v tejto sezóne predstavil singlkanoista Ľubomír Hagara, v Duisburgu by napriek dlhšej súťažnej pauze tiež mohol dosiahnuť solídny výsledok," dodal Petrla.