Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kek nominoval osvedčenú zostavu: Neexperimentujem

Tréner slovinskej futbalovej reprezentácie Matjaž Kek, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Chceme sa sústrediť na najbližšie zápasy a nadviazať na dobré veci z tých predchádzajúcich, povedal Kek, podľa ktorého minulé súboje na Malte a doma s Ruskom ukázali progres.

Ľubľana 2. novembra (TASR) - Bez zásadných zmien oznámil v utorok tréner futbalistov Slovinska Matjaž Kek nomináciu na kvalifikačné zápasy MS 2022 proti Slovensku a Cypru. Slovinci už rovnako ako Slováci nemajú šancu postúpiť do Kataru, pobijú sa s nimi však o konečné tretie miesto v tabuľke H-skupiny.

Na nominačnej tlačovej konferencii Kek uviedol, že nechcel s nomináciou veľmi experimentovať. "Bez ohľadu na to, že sme už stratili šancu postúpiť na majstrovstvá sveta, je dôležitosť každého zápasu v reprezentácii vždy na najvyššej úrovni. Nie je čas na experimenty. Chceme sa sústrediť na najbližšie zápasy a nadviazať na dobré veci z tých predchádzajúcich," povedal Kek, podľa ktorého minulé súboje na Malte (4:0) a doma s Ruskom (1:2) ukázali progres.

Po zranení je k dispozícii aj útočník Benjamin Šeško z RB Salzburg. "Dúfam, že všetci hráči prídu na zraz v dobrej kondícii a zdravotne v poriadku. Verím, že pred duelom v Trnave absolvujeme tri kvalitné tréningy a v zápase sa ukážeme v tom najlepšom svetle," dodal Kek. Slovákom patrí v rebríčku FIFA 40. pozícia, Slovinci sú na 64. mieste a Cyprus je 103. V prvom vzájomnom zápase so Slovákmi Slovinci doma remizovali 1:1, na Cypre prehrali 0:1.


nominácia Slovinska na kvalifikačné zápasy MS 2022 proti Slovensku (11. novembra v Trnave) a Cypru (14. novembra v Ľubľane):

brankári: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekič (Pacos de Ferreira)

obrancovia: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanovič (Empoli), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Jure Balkovec (Karagümrük), Miha Blažič (Ferencváros Budapešť), Žan Rogelj (WSG Tirol), Žan Karničnik (NK Mura), Sven Šoštarič Karič (NK Domžale)

stredopoliari: Jasmin Kurtič (PAOK Solún), Miha Zajc (Fenerbahce istanbul), Domen Črnigoj (FC Benátky), Leo Štulac (FC Empoli), Sandi Lovrič (Lugano), Jon Gorenc Stankovič (Sturm Graz), Adam Gnezda Čerin (HNK Rijeka), Timi Max Elšnik (Olimpija Ľubľana)

útočníci:
Josip Iličič (Atalanta Bergamo), Benjamin Verbič (Dynamo Kyjev), Andraž Šporar (FC Middlesbrough), Luka Zahovič (Pogoň Štetín), Benjamin Šeško (RB Salzburg), David Tijanič (Göztepe)