Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rice vypadol z anglickej nominácie pre chorobu

Na archívnej snímke Declan Rice. Foto: TASR/AP

Rice vynechá stretnutia s Albánskom a San Maríno, Anglicko v nich potrebuje získať na istotu postupu do Kataru štyri body.

Londýn 10. novembra (TASR) - Declan Rice vypadol z anglickej futbalovej nominácie na záverečné zápasy kvalifikácie MS 2022. Stredopoliara West Hamu United vyradila choroba.

Rice vynechá stretnutia s Albánskom a San Maríno, Anglicko v nich potrebuje získať na istotu postupu do Kataru štyri body. "Kvôli chorobe nemohol trénovať od príchodu do St. George's Parku a vrátil sa do West Hamu. V tomto momente neplánujeme žiadne posily kádra," uvádza sa v stanovisku Anglickej futbalovej asociácie (FA).

Tréner Gareth Southgate v utorok nominoval do tímu dvadsaťjedenročného ofenzívneho stredopoliara Emilea Smitha Rowea, ktorý sa dostal premiérovo do reprezentácie. Z pôvodnej nominácie pre rôzne problémy vypadli štyria hráči. Stredopoliar James Ward-Prowse zo Southamptonu nedorazil na zraz pre chorobu, útočník Marcus Rashford z Manchestru United sa sústredí na svoju kondíciu po zranení ramena, jeho klubový spoluhráč, krajný obranca Luke Shaw podstupuje vyšetrenia po podozrení na otras mozgu a príchod tvorcu hry Chelsea Masona Mounta pribrzdila zubná chirurgia. Poslední dvaja menovaní sa však ešte k tímu môžu pripojiť.

Anglicko nastúpi v piatok vo Wembley proti Albánsku a o tri dni zavŕši kvalifikáciu v San Maríne. Na istotu postupu potrebuje získať štyri body. Informovala televízia BBC.