Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MS20: Honzek pre zranenie na šampionáte dohral, nahradí ho Mišiak

Na snímke hokejista Samuel Honzek, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Honzek mal patriť medzi ofenzívnych lídrov slovenského tímu, napokon vinou zranenia odohral iba necelých päť tretín.

Moncton 30. decembra (TASR) - Samuel Honzek nepomôže slovenskej hokejovej reprezentácii do 20 rokov vo zvyšku svetového šampionátu v Kanade. Osemnásťročný útočník utrpel zranenie v stredajšom víťaznom zápase s USA (6:3), ktoré mu neumožní zasiahnuť do ďalších stretnutí. V kádri ho nahradí Martin Mišiak, informoval portál hockeyslovakia.sk.

Nešťastný moment sa udial v závere druhej tretiny. Po osobnom súboji na modrej čiare jeden z protihráčov stúpil Honzekovi na nohu. "Snažil som sa trafiť hráča. Bohužiaľ, obaja sme spadli a súper mi prerezal zadnú časť nohy v oblasti lýtka. Nepríjemne ma zranil a zacítil som veľkú bolesť," povedal Honzek.

"Samuel utrpel rezné poranenie v oblasti ľavého lýtka, ktoré si vyžiadalo akútne ošetrenie. Vzhľadom na charakter a vážnosť zranenia nemôže ďalej pokračovať v turnaji. Predpokladaná doba liečby bude 4 až 6 týždňov,"
objasnil lekár slovenskej výpravy Štefan Eperješi.

Honzek mal patriť medzi ofenzívnych lídrov slovenského tímu, napokon vinou zranenia odohral iba necelých päť tretín. "Síce to nedopadlo podľa mojich predstáv, ale svoje pôsobenie na turnaji som si užil. Škoda, že nám nevyšiel úvodný duel proti Fínom, ale chlapci podali bojovný výkon proti Američanom a som na nich hrdý. Ideme správnym smerom. Spoluhráčov budem naďalej podporovať aspoň mentálne. Zotrvám s mužstvom až do konca účinkovanie na šampionáte," doplnil pre hockeyslovakia.sk útočník Vancouveru Giants vo WHL.

Po jeho zranení musel realizačný tím slovenskej reprezentácie do 20 rokov pristúpiť k zmene v kádri. Na súpisku dodatočne zapísal útočníka Martina Mišiaka. Z hokejistov mimo šampionátového kádra s tímom trénuje ešte obranca Michal Laurenčík. Slovenskí reprezentanti vo štvrtok dopoludnia trénovali a zameriavajú sa na piatkový duel s Lotyšmi, ktorý odštartuje o 17.00 SEČ.