Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

MS20: Kanadský útočník Bedard vyrovnal Eberleho rekord v počte gólov

Kanadský hokejista Connor Bedard sa teší po strelení hetriku v zápase základnej A-skupiny Kanada - Nemecko na MS hráčov do 20 rokov v Halifaxe v stredu 28. decembra 2022. Foto: TASR - AP

Útočník zaznamenal proti Rakúsku dva góly a štyri asistencie a pomohol svojmu tímu k víťazstvu 11:0 a postupu do štvrťfinále.

Halifax 30. decembra (TASR) - Sedemnásťročný hokejista Connor Bedard vyrovnal so 14 gólmi kanadský rekord Patsa Jordana Eberleho v počte presných zásahov na MS juniorov. Útočník zaznamenal proti Rakúsku dva góly a štyri asistencie a pomohol svojmu tímu k víťazstvu 11:0 a postupu do štvrťfinále.

"Naozaj sa príliš nepozerám na štatistiky, ale je to celkom fajn vyrovnať rekord Eberleho, pretože obaja sme hrali za Reginu Pats. Som len jedným z hráčov v tíme a snažím sa prispieť k víťazstvám mužstva," povedal Bedard podľa agentúry AP.

Kanadský mladík je najproduktívnejším hráčom na turnaji, keď v troch stretnutiach získal 14 bodov (6+8). Podľa médií očakávaná budúca draftová jednotka dosiahla na MS juniorov už celkovo 27 bodov. Od Erica Lindrosa, ktorý je lídrom štatistík 19-násobného šampióna v tejto kategórii, ho delia už len štyri body.