Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

MS2022: Kouč Kanady nominoval Daviesa aj napriek nedávnemu zraneniu

Na archívnej snímke kanadský stredopoliar Bayernu Alphonso Davies. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný Kanaďan si v minulotýždňovom zápase proti Herthe Berlín, v ktorom Bayern zvíťazil 3:2, poranil zadný stehenný sval a v 64. minúte musel odísť z ihriska.

Berlín 13. novembra (TASR) - Tréner kanadskej futbalovej reprezentácie John Herdman nominoval hráča Bayernu Mníchov Alphonsa Daviesa na blížiace sa MS v Katare aj napriek nedávnemu zraneniu.

Dvadsaťdvaročný Kanaďan si v minulotýždňovom zápase proti Herthe Berlín, v ktorom Bayern zvíťazil 3:2, poranil zadný stehenný sval a v 64. minúte musel odísť z ihriska. Davies pre zranenie vynechal zápas proti Werderu Brémy i Schalke. Nemecký klub však informoval, že zranenie nie je vážne a kanadský tréner ho tak nominoval do svojho 26-členného kádra.

Pre Kanadu, ktorá sa naposledy na MS kvalifikovala v roku 1986, odštartuje v Katare zápasom proti Belgicku 23. novembra. V F-skupine ďalej zabojuje o postup s Chorvátskom o štyri dni neskôr a s Marokom 1. decembra, oznámila agentúra DPA.

Nominácia Kanady na MS v Katare:

Brankári: Milan Borjan (Crvena Zvezda Belehrad), James Pantemis (CF Montreal), Dayne St. Clair (Minnesota United)

Obrancovia: Sam Adekugbe (Hatayspor), Derek Cornelius (Vancouver Whitecaps), Alistair Johnston (CF Montreal), Richie Laryea (Nottingham Forrest), Kamal Miller (CF Montreal), Steven Vitoria (GD Chaves), Joel Waterman (CF Montreal)

Stredopoliari: Stephen Eustaquio (FC Porto), Liam Fraser (KMSK Deinze), Atiba Hutchinson (Besiktas JK), Mark-Anthony Kaye (Toronto FC), Ismael Kone (CF Montreal), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montreal), David Wotherspoon (St. Johnstone)

Útočníci: Tajon Buchanan (Club Bruggy), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Jonathan David (LOSC Lille), Alphonso Davies (Bayern Mníchov), Junior Hoillett (Reading FC), Cyle Larin (Club Bruggy), Liam Miller (FC Bazilej), Ike Ugbo (Troyes AC)