Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

MS2022: Vizitky C-skupiny - Messiho tím je favorit

Kapitán argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Messi dvíha nad hlavu trofej po výhre v zápase tretej edície oficiálneho súboja úradujúcich majstrov Európy a Južnej Ameriky Taliansko - Argentína na londýnskom štadióne Wembley v stredu 1. júna 2022. Foto: TASR/AP

Mexiko na predošlých siedmich šampionátoch zakaždým postúpilo zo základnej skupiny, no následne ani raz nedokázalo uspieť v osemfinále.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Jasným favoritom C-skupiny je Argentína, v ktorej drese absolvuje už piatu účasť na futbalových MS kanonier Lionel Messi a bude to pravdepodobne jeho rozlúčka s reprezentáciou.

Na úvod by si Albiceleste mali pripísať triumf nad outsiderom zo Saudskej Arábie, no ďalší súperi Mexiko a Poľsko už predstavujú inú kvalitatívnu úroveň. Argentína je však vo skvelej forme, jej šnúra bez prehry rátala pred stredajším prípravným duelom so SAE 35 zápasov. Premožiteľa našla ešte v júli 2019 v semifinále Copa America.

Mexiko na predošlých siedmich šampionátoch zakaždým postúpilo zo základnej skupiny, no následne ani raz nedokázalo uspieť v osemfinále. Poliaci sa budú chcieť revanšovať za nevydarený šampionát v Rusku, kde po úvodných prehrách so Senegalom a Kolumbiou stratili šancu na postup zo základnej skupiny a výhra na Japonskom im nebola nič platná. Hneď ich úvodný duel s Mexikom (22. novembra) môže veľa napovedať, či sa im tentoraz podarí prebojovať medzi 16 najlepších.

ARGENTÍNA

počet obyvateľov: 47,33 milióna
dresy: bielo-modro-čierne
účasti na MS: 18x
najväčšie úspechy: 2x majstri sveta (1978, 1986), 2x striebro (1990, 2014)
tréner: Lionel Scaloni

SAUDSKÁ ARÁBIA

počet obyvateľov: 38,4 milióna
dresy: bielo-zelené
účasti na MS: 6x
najväčšie úspechy: osemfinále (1994)
tréner: Herve Renard

MEXIKO

počet obyvateľov: 129,2 milióna
dresy: červeno-zeleno-biele
účasti na MS: 17x
najväčšie úspechy: štvrťfinalista (1970, 1986)
tréner: Gerardo Martino

POĽSKO

počet obyvateľov: 38,2 milióna
dresy: bielo-červené
účasti na MS: 9x
najväčšie úspechy: 2x bronz (1974, 1982)
tréner: Czeslaw Michniewicz