Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Žilinčania porazili futbalistov z ŠKF Sereď 3:0 v 1. kole

Na snímke uprostred Vahan Bičachčjan (MŠK Žilina) a vpravo Dominik Kríž (ŠKF Sereď) počas 1. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - ŠKF Sereď 25. júla 2021 v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Druhý polčas priniesol vyrovnané dianie, čo vyhovovalo Žilinčanom.

Žilina 25. júla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina vstúpili do nového ročníka Fortuna ligy víťazstvom nad ŠKF Sereď 3:0.

MŠK Žilina - ŠKF Sereď 3:0 (2:0)

Góly: 5. a 43. Myslovič 59. Jambor. Rozhodovali: Smolák - Straka, Roszbeck, ŽK: Hučko, Anang, Sluka - Hučko, Haša, 559 divákov.

MŠK Žilina: Petráš – Suľa (46. Anang), Kopas, Nemčík, Sluka - Fazlagič (62. Kaprálik) - Myslovič, Bičachčjan (70. Slebodník) - Rusnák, (69. Ďuriš), Jambor, Goljan (62. Gono)

ŠKF Sereď: Yakubu – Katunský, Dias, Hurtado, Hučko (46. Popovič) - Potoma, Kříž (70. Machuča) - Morong, Haša, Gatarič - Radič (46. Jureškin)


Tón zápasu udal rýchly gól Žilinčanov. Bičachčjan v 5. minúte potiahol loptu popri autovej čiare a po jeho prihrávke Myslovič strelou spoza šestnástky prekonal brankára hostí - 1:0. Tí sa krátko na to dostali pod tlak, no Jakubu tentoraz podržal svoj tím. V 19. minúte sa nenechal zaskočiť ani žilinský brankár Petráš, keď si poradil s hlavičkou Hučka. Žilinčania nepúšťali súpera do nebezpečných situácií a snažili sa kontrolovať hru. Aj obrana hostí si však dávala pozor a tak sa v prvom polčase nezrodilo veľa gólových príležitostí. V 40. minúte Jakubu zmaril sľubnú strelu Mysloviča, no v 43. minúte si žilinský hráč všetko vynahradil, keď prestrelil brankára Serede - 2:0.

Druhý polčas priniesol vyrovnané dianie, čo vyhovovalo Žilinčanom. Jambor mohol v 49. minúte poistiť náskok domácich, no všetko si vynahradil o desať minút. Jeho nenápadný pokus narobil brankárovi hostí starosti a napokon znamenal tretí gól domácich - 3:0. Tí v zostávajúcom priebehu kontrolovali hru, do akcie zapojili štyroch hráčov z lavičky a bez väčších problémov si postrážili víťazstvo rozdielom triedy.

hlas po zápase MŠK Žilina - ŠKF Sereď (zdroj: mskzilina.sk):

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "V dnešnom súboji dostali šancu ďalší hráči, pretože pracujú kvalitne v tréningoch. Predviedli sa v dobrom svetle aj v prípravných zápasoch a za ich pracovitosť si túto príležitosť zaslúžili. Vôbec sme nemali obavy, ako sa to dnes skončí, výsledok však teší. V prvom ligovom kole, v ktorom chce každý vyhrať, splatili dôveru na výbornú. Určite nám pomohol úvodný gól, ktorý donútil oba tímy hrať inak. Vyhrávali sme, a tak sa nám otvárali iné priestory. V priebehu zápasu si súper vždy vytvorí nejaké šance, ale zmenená obrana dnes v defenzíve fungovala veľmi dobre."