Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MŠK Žilina - Spartak Trnava 1:1 v dohrávke 2.kola Corgoň ligy

V dohrávke 2. kola futbalovej Corgoň ligy hrala doma MŠK Žilina s FC Spartak Trnava.Na snímke domáci hráč Žiliny Jozef Piaček, autor úvodného gólu zápasu, uniká cez brániaceho Trnavčana Erika Saba. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Vyrovnávajúci gól prišiel v 83. minúte z kopačky Trnavčana Grossa.

Žilina 21. augusta (TASR) - Pod Dubňom mohlo zahrmieť už v úvodných sekundách, keď Pichov prízemný strieľaný center z ľavej strany v šestnástke zle tečoval Karhan, no a hostia mali šťastie, že sa k odrazenej lopte nedostal nikto v žlto-zelenom drese. V podobnej situácii o pár minút neskôr netrafil odkrytú bránu Majtán. V 14. minúte Barčík po prihrávke Ceesaya dokonca nastrelil žrď. Na druhej strane si dlhý center pred bránkou Žiliny našiel Vlasko a nečakanou strelou domáceho brankára Dúbravku takmer zaskočil. V 22. minúte po rohovom kope Barčíka hlavičkoval do brvna Piaček, no pekný futbalový moment vymazal zo štatistík útočný faul jedného zo Žilinčanov. Druhá polovica prvého polčasu už nebola natoľko zaujímavá.

Krátko po zmene strán vyskúšal pozornosť domáceho brankára Dúbravku strelou z hranice šestnástky Schranz. Domáci mohli odpovedať gólom, keď Ceesay urobil všetku prácu a naservíroval loptu celkom voľnému Pichovi, ten však v čistej šanci netrafil ani medzi žrde. V 53. minúte po rohovom kope Barčíka sa jeden z najlepších corgoňligových hlavičkárov Piaček zavesil do vzduchu a trafil nechytateľne. Medzi 64. a 65. minútou sa odohrala veľmi kuriózna vec. Domáci útočník Majtán v priebehu necelých 60-tich sekúnd videl za dva fauly dve žlté karty a s červenou sa mohol pobrať rovno pod sprchy. Trnava sa dostala do početnej výhody, ale na ihrisku to vôbec nebolo badať. Napriek tomu v 83. minúte prišiel vyrovnávajúci gól, keď takisto po rohovom kope Gross krížnou hlavičkou od bližšej žrde dostal loptu do siete.


MŠK Žilina - Spartak Trnava 1:1 (0:0)



Góly: 53. Piaček - 83. Gross. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Koubský, Vlasko, Janečka, Sabo - Majtán, Pečovský, ČK: 65. Majtán (Žilina) po druhej ŽK, 3628 divákov.

Zostavy a striedania:

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič - Pečovský - Barčík (85. Gergel), Šulek (90. Paur), Pich - Majtán, Ceesay (70. Guima)

Trnava: Filipko - Janečka, Gross, Koubský, Hanzel (78. P. Čarnota) - Karhan - Sabo, Kaščák (71. Gašparík), Vlasko - Nikolič (60. Tomaček), Schranz


Frans Adelaar, tréner Žiliny: "V prvom polčase sme boli lepším tímom. Dobre sme kombinovali, vypracovali sme si niekoľko dobrých príležitostí, ale nepodarilo sa nám skórovať. Krátko po zmene strán sme sa vďaka dobre zahranej štandardnej situácii konečne dostali do vedenia, no vylúčenie Tomáša Majtána nám skomplikovalo zvyšok zápasu. Táto situácia ma veľmi nahnevala, kvôli nej sme doma stratili dva body. S výsledkom som nespokojný."

Pavel Hoftych, tréner Trnavy: "Boli sme v komplikovanej situácii, nedávali sme góly, strácali sme body. Prvý polčas sme na ihrisku majstra zvládli dobre, dokázali sme podržať loptu a mali sme aj náznaky príležitostí. Po zmene strán sme bohužiaľ inkasovali, no nevzdali sme to. Hráčom sa musím poďakovať, že dokázali vyrovnať. Remízu z tohto súboja beriem všetkými desiatimi."