Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Muamba bol 78 minút mŕtvy, tvrdí lekár Boltonu Tobin

Stredopoliar Bolton Wanderers Fabrice Muamba beží s loptou krátko pred tým, ako skolaboval počas sobotňajšieho štvrťfinále anglického futbalového FA Cupu medzi Tottenham Hotspur a Boltonom Wanderers na White Hart Lane, 17. marca 2012. Foto: TASR/AP Photo

Futbalista Boltonu Wanderers utrpel srdcový kolaps priamo na ihrisku počas sobotňajšieho štvrťfinále Anglického pohára FA proti Tottenhamu Hotspur.

Londýn 21. marca (TASR) - Futbalový stredopoliar Fabrice Muamba z anglického klubu Bolton Wanderers "bol 78 minút mŕtvy", tvrdí lekár účastníka Premier League Jonathan Tobin.

Stav Muambu sa pomaly zlepšuje. Srdce mu bije už aj bez pomoci liekov a podľa informácií lekárov už pacient začína opäť rozprávať.

Dvadsaťtriročný rodák zo Zairu utrpel srdcový kolaps priamo na ihrisku počas sobotňajšieho štvrťfinále Anglického pohára FA proti Tottenhamu Hotspur. Podľa informácií od vedenia Boltonu Muamba ovláda pohyb rúk aj dolných končatín, no súčasne správy uvádzajú, že dlhodobé predpovede zostávajú naďalej nejasné.

Muamba sa nekontrolovane zrútil na trávnik ešte v prvom polčase v blízkosti stredového kruhu bez toho, že by sa dostal do kontaktu s iným hráčom. Rozhodca Howard Webb po niekoľkých minútach od incidentu zápas za stavu 1:1 predčasne ukončil, neskôr sa oba tímy dohodli na jeho odklade. Po hráčovom kolapse použili lekári na jeho oživenie defibrilátor priamo na trávniku White Hart Lane.