Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Muchová do osemfinále dvojhry, Plíšková rozmlátila raketu

Na archívnej snímke česká tenistka Karolína Muchová. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Plíšková bola už v priebehu prvého setu frustrovaná a viackrát hodila o zem raketu.

Melbourne 13. februára (TASR) - Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V 3. kole ako nasadená jednotka zdolala Rusku Jekaterinu Alexandrovovú 6:2, 6:4. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Američanke Shelby Rogersovej.

V Melbourne sa v sobotu hralo bez divákov. Premiér štátu Victoria totiž v piatok vyhlásil päťdňový lockdown, ktorý má zabrániť šíreniu britskej mutácie koronavírusu. "Bez fanúšikov v hľadisku to bolo divné, úplne to zmenilo charakteristiku. Mám rada hluk, teraz tu však bolo ticho a pripadala som si ako na tréningu. Teší ma, že som to zvládla v dvoch setoch, veľmi dobre mi fungoval bekhend. Proti Alexandrovovej som predtým ešte nikdy nehrala, aspoň som si mohla vyskúšať nejaké nové veci," uviedla Bartyová v prvom pozápasovom interview.

Češka Karolína v 3. kole ako turnajová dvsdsaťpäťka vyradila šiestu nasadenú krajanku Karolínu Plíškovú 7:5, 7:5. V druhom sete otočila z 0:5. "Som trochu smutná, lebo sme veľmi dobré kamarátky, ale tenis je hra, takže mám samozrejme radosť z postupu. Myslím, že sme boli obe nervózne. Keď sme hrali spolu na tréningu ešte počas karantény, bola to iná úroveň," citoval portál idnes.cz slová Muchovej, ktorá postúpila medzi elitnú šestnástku na podujatí veľkej štvorky tretíkrát v kariére.

Plíšková bola už v priebehu prvého setu frustrovaná a viackrát hodila o zem raketu. Po skončení úvodného dejstva zamierila do šatne, kde rozmlátila raketu a empajrová rozhodkyňa Alison Hughesová ju za to penalizovala odňatím fiftínu. "Bolo to mimo kurtu, tam si môže robiť človek, čo sa mu chce," bránila sa bývalá svetová jednotka. Hughesová jej však oponovala. "Počas zápasu nemôžete."

Do osemfinále postúpila aj Ukrajinka Jelina Svitolinová. Nasadená päťka zdolala Kazašku Juliu Putincevovú 6:4, 6:0.

Ženy - dvojhra - 3. kolo:
Ashleigh Bartyová (Austr.-1) - Jekaterina Alexandrovová (Rus.-29) 6:2, 6:4,
Shelby Rogersová (USA) - Anett Kontaveitová (Est.-21) 6:4, 6:3,
Elise Mertensová (Belg.-18) - Belinda Benčičová (Švajč.-11) 6:2, 6:1,
Karolína Muchová (ČR-25) - Karolína Plíšková (ČR-6) 7:5, 7:5,
Jelina Svitolinová (Ukr.-5) - Julia Putincevová (Kaz.-26) 6:4, 6:0,
Jessica Pegulová (USA) - Kristina Mladenovičová (Fr.) 6:2, 6:1,
Jennifer Bradyová (USA-22) - Kaja Juvanová (Slov.) 6:1, 6:3,
Donna Vekičová (Chor.-28) - Kaia Kanepiová (Est.) 5:7, 7:6 (2), 6:4