Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Muffat-Jeandet si v Záhrebe zlomil členok, Pinturaulta to nahnevalo

Francúzsky lyžiar Victor Muffat-Jeandet na trati v 1. kole slalomu mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Záhrebe 6. januára 2022. Foto: TASR/AP

Prvé kolo pretekov niekoľkokrát prerušili. Ani po viacnásobných úpravách trate sa podmienky nezlepšili a tak jury napokon súťaž, ktorú preložili zo stredy, zrušila.

Záhreb 6. januára (TASR) - Francúzsky lyžiar Alexis Pinturault podrobil organizátorov slalomu Svetového pohára v Záhrebe kritike. Jeho krajan Victor Muffat-Jeandet si na trati zlomil pravý členok. K zraneniu prišlo necelý mesiac pred ZOH 2022 v Pekingu, na ktorých by mal obhajovať bronz v alpskej kombinácii.

Prvé kolo pretekov niekoľkokrát prerušili. Ani po viacnásobných úpravách trate sa podmienky nezlepšili a tak jury napokon súťaž, ktorú preložili zo stredy, zrušila. "Nemalo sa vôbec jazdiť, na trati bolo skôr blato než sneh. Mám ťažké srdce na organizátorov, lebo môj priateľ Victor Muffat-Jeandet na to doplatil zranením," uviedol Pinturault na twitteri.

Ku kritikom sa pridal aj Nór Henrik Kristoffersen, ktorý nabral takmer trojsekundovú stratu na vedúceho krajana Sebastiana Fossa-Solevaaga. "Dnes nevládli podmienky vhodné pre usporiadanie pretekov Svetového pohára. Trať bola na mnohých miestach nebezpečná, Marco Schwarz a Loic Meillard dokonca hovorili, že odtiaľ vychádzala tráva."