Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Muguruzová sa nezúčastní na Roland Garros, vynechá aj Wimbledon

na archívnej snímke zo 17. januára 2023 španielska tenistka Garbine Muguruzová odvracia úder Belgičanky Elise Mertensovej počas zápasu 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Foto: TASR - AP

Dvadsaťdeväťročná tenistka má na konte dva grandslamové tituly. Získala ich práve na Roland Garros (2016) a Wimbledone (2017).

Madrid 4. apríla (TASR) – Španielska tenistka Garbine Muguruzová sa nezúčastní na tohtoročnom Roland Garros ani Wimbledone. Bývalá svetová jednotka tak predĺžila svoju prestávku a vynechá celú tohtoročnú antukovú i trávnatú sezónu.

"Trávila som čas s rodinou a priateľmi. Bolo to naozaj prospešné a skvelé, takže som toto obdobie predĺžila," napísala Muguruzová na sociálnej sieti Instagram. Naposledy sa predstavila 30. januára na turnaji v Lyone, kde prehrala v prvom kole s Češkou Lindou Noskovou.

Dvadsaťdeväťročná tenistka má na konte dva grandslamové tituly. Získala ich práve na Roland Garros (2016) a Wimbledone (2017). Premiérový triumf vybojovala vo finále proti Serene Williamsovej, o rok neskôr zdolala jej sestru Venus.