Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Muguruzová zdolala Badosovú a postúpila do finále v Guadalajare

Španielska tenista Garbine Muguruzová, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Španielska tenistka postupom do finále prekonala svoje osobné maximum z koncoročného podujatia okruhu WTA z roku 2015.

Guadalajara 17. novembra (TASR) - Španielska tenistka Garbine Muguruzová je prvou finalistkou MS WTA Tour v mexickej Guadalajare. Šiesta nasadená hráčka si v semifinále poradila s krajankou Paulou Badosovou v dvoch setoch 6:3 a 6:3. V boji o trofej sa stretne s víťazkou súboja Anett Kontaveitová (Est.-8) - Maria Sakkariová (Gr.-4).

Muguruzová v prvom vzájomnom súboji s Badosovou na dvorci dominovala. Súperke zobrala servis v tretej hre, vypracovala si náskok 3:1 a zisk prvého setu potvrdila ďalším brejkom za stavu 5:3 zo svojho pohľadu. V druhom dejstve zvládla dramatický druhý gem, v ktorom dokázala premeniť v poradí štvrtý brejkbal a v nasledujúcej hre odvrátila tri rovnaké príležitosti Badosovej. Vedenie 3:0 už z rúk nepustila a postupom do finále prekonala svoje osobné maximum z koncoročného podujatia okruhu WTA z roku 2015.

Kontaveitová dominovala do stavu 6:1, 3:4. Potom ju súperka brejkla a druhý set doviedla do víťazného konca. V treťom sete potom Estónka robila viac nevynútených chýb, prehrávala 2:3. Duel sa zlomil v dlhom ôsmom geme, v ktorom Kontaveitová prerazila súperke servis a následne dopodávala do víťazného konca. Pre Kontaveitovú i Muguruzovú to bude prvé finále turnaja majsteriek. Stretli sa už v skupine, Estónka prehrala dvakrát 4:6, keď už mala istý postup.


MS WTA Tour v Guadalajare


semifinále:

Garbine Muguruzová (Šp.-6) - Paula Badosová (Šp.-7) 6:3, 6:3

Anett Kontaveitová (Est.-8) - Maria Sakkariová (Gr.-4) 6:1, 3:6, 6:3