Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Müller chce aj po neúspešných MS pokračovať v reprezentácii

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Útočník Bayernu Mníchov na začiatku decembra naznačil, že víťazný duel s Kostarikou (4:2) na MS 2022 bol možno jeho posledný v reprezentácii.

Mníchov 9. januára (TASR) - Nemecký futbalista Thomas Müller neplánuje ukončiť reprezentačnú kariéru napriek neúspechu národného tímu na MS v Katare. Štvornásobní majstri sveta nepostúpili zo základnej skupiny druhýkrát za sebou, do osemfinále sa neprebojovali ani na šampionáte v roku 2018 v Rusku.

"Po MS som mal v sebe množstvo emócií. Premýšľal som o budúcnosti a komunikoval som aj s reprezentačným trénerom Hansi Flickom. Kým budem profesionálnym futbalistom, vždy rád pomôžem národnému tímu," povedal Müller podľa agentúry AP.

Útočník Bayernu Mníchov na začiatku decembra naznačil, že víťazný duel s Kostarikou (4:2) na MS 2022 bol možno jeho posledný v reprezentácii. Nemci obsadili v skupine nepostupové 3. miesto, keď predtým prehrali s Japonskom 1:2 a remizovali so Španielskom 1:1. Tridsaťtriročný Müller zdôraznil, že bude rešpektovať akékoľvek rozhodnutie Flicka ohľadom jeho pozície v tíme.