Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Murray podporuje Federera ako budúceho kapitána Európy na Laver Cupe

Švajčiarsky tenista Roger Federer z Tímu Európa sa lúči s divákmi po zápase štvorhry, v ktorej nastúpil po boku Španiela Rafaela Nadala proti americkému deblovému páru Jack Sock, Frances Tiafoe z Tímu svet na Laver Cupe v Londýne v piatok 23. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Björn Borg naznačil, že šiesty ročník budúci rok vo Vancouveri môže byť jeho posledný vo funkcii. Informovala agentúra AFP.

Londýn 26. septembra (TASR) - Britský tenista Andy Murray podporuje Rogera Federera ako budúceho kapitána Tímu Európy na Laver Cupe. Björn Borg naznačil, že šiesty ročník budúci rok vo Vancouveri môže byť jeho posledný vo funkcii. Informovala agentúra AFP.

"Som si istý, že Roger zostane súčasťou podujatia v určitej funkcii a možno jedného dňa bude kapitánom tímu. Veľa sleduje tenis a miluje tento šport," povedal Murray. Brit debutoval na Laver Cupe v londýnskej O2 aréne, keď sa pripojil k ďalším členom "veľkej štvorky" - Federerovi, Rafaelovi Nadalovi a Novakovi Djokovičovi v Tíme Európy.

Švajčiar Federer sa cez víkend na turnaji v Londýne rozlúčil s profesionálnym tenisom. V piatkovej štvorhre spoločne so Španielom Nadalom prehrali s americkým párom Frances Tiafoe, Jack Sock 6:4, 6:7 (2), 9:11. Djokovič vyjadril nádej, že Federer sa môže v budúcnosti venovať trénovaniu: "Myslím si, že Roger môže ponúknuť veľa. V prípade, že sa tak rozhodne, som si istý, že prinesie veľa pozitívnych vecí pre daného hráča, či už muža alebo ženu. Je to nepochybne jeden z najlepších tenisových hráčov."

Tenisti Tímu sveta sa stali prvýkrát víťazmi Laver Cupu, keď triumfovali nad Tímom Európy 13:8.