Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Musíme vytrvať. Šéf organizačnej komisie Mori povzbudil zamestnancov

Prezident organizačného výboru OH 2020 v Tokiu Joširo Mori (vpravo) a šéf organizačného výboru OH 2020 v Tokiu Toširo Muto počúva otázku novinára na tlačovej konferencii v Tokiu v pondelok 23. marca 2020. K možnému odloženiu OH 2020 v Tokiu sa oficiálne vyjadril po Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV) a japonskej vláde aj šéf organizačného výboru Jošihiro Mori. Rovnako potvrdil, že členovia výboru rokujú s MOV o možnom odklade, ale nie o zrušení olympiády. MOV už v nedeľu večer informoval, že do štyroch týždňov rozhodne, či olympiádu v Japonsku odloží. Foto: TASR/AP

Olympijské hry v Tokiu majú odštartovať 23. júla, no stále ich ohrozuje pretrvávajúca pandémia koronavírusu.

Tokio 12. januára (TASR) - Prezident organizačného výboru olympijských hier v Tokiu Joširo Mori nemá pochybnosti o tom, že sa športový sviatok v lete uskutoční. Vyhlásil to v utorok v príhovore k svojim 3500 zamestnancom.

Akékoľvek zlé myšlienky, obavy, alebo pochybnosti by nás iba všetkých zbytočne ovplyvnili. Musíme vytrvať," citovala agentúra DPA Moriho.

Olympijské hry v Tokiu majú odštartovať 23. júla, no stále ich ohrozuje pretrvávajúca pandémia koronavírusu. Japonsko sa s ňou však vyrovnáva úspešnejšie, než ostatné krajiny a zaznamenalo približne 4000 úmrtí.