Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mužské i ženské finále na Bratislava Open preložili pre dážď

Finále mužskej i ženskej dvojhry a štvorhry na tenisovom turnaji Bratislava Open preložili na pre dážď a silný vietor. Na snímke tenisová loptička na kurte Slovana Bratislava počas zrušeného finále turnaja Bratislava Open 2020 v Bratislave 20. júna 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Organizátori dúfali, že sa počasie umúdri, no pred 17.00 h padol definitívny verdikt, že v sobotu sa hrať nebude.

Bratislava 20. júna (TASR) - Finále mužskej i ženskej dvojhry a štvorhry na tenisovom turnaji Bratislava Open preložili na pondelok pre dážď a silný vietor. Sobotňajší program mal na antukových dvorcoch Slovana odštartovať o 13.00 h duelom medzi Lukášom Kleinom a Alexom Molčanom, po nich sa mali predstaviť Viktória Kužmová s Belindou Benčičovou.

Organizátori dúfali, že sa počasie umúdri, no pred 17.00 h padol definitívny verdikt, že v sobotu sa hrať nebude. Na nedeľu tiež hlásia dážď a keďže hráči nesúhlasili s tým, aby sa turnaj dohral v hale v NTC, finálové zápasy presunuli až na pondelok. Od 15.00 h je na programe mužské finále, nie skôr ako o 17.00 h finále ženského singla. Víťazi získajú odmenu 3000 eur a do hodnotenia Peugeot Tennis Tour 2020 si pripíšu 20 bodov.

Finále mužskej štvorhry bude čisto slovenskou záležitosťou. Najvyššie nasadený pár Filip Polášek, Igor Zelenay nastúpi proti dvojici Klein, Norbert Gombos. Vo vyvrcholení ženského debla sa sestry Viktória a Katarína Kužmové stretnú s tandemom Benčičová, Anika Jašková.

Polášek počítal s tým, že v sobotu sa na kurt nedostane. "Ani predpoveď na štvrtok a na piatok nebola ideálna, no našťastie sa dalo hrať. Dnes to nevyšlo, nič sa s tým nedá robiť. Celý deň pršalo snáď iba na Slovane, v Podunajských Biskupiciach a v okolí ani nemrholilo. Z turnajov ATP sme naučení, že niekedy musia zápasy presunúť. Na Bratislava Open je menej stresu, lebo toto podujatie je v podstate exhibícia," uviedol semifinalista tohtoročného Australian Open.