Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Cieľom Myjavy je skončiť do šiesteho miesta

Tréner futbalového klubu Spartak Myjava Ladislav Hudec (vľavo), prezident tímu Pavel Halabrín a kapitán Spartaku Myjava Martin Černáček počas tlačovej konferencie klubu, 9. júla 2013 v Myjave. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Počas leta sa v kádri Spartaka Myjava neudiali výrazné zmeny.

Myjava 9. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Myjava boli v minulej sezóne Corgoň ligy ako nováčik príjemným prekvapením súťaže, keď obsadili štvrté miesto a až do záveru bojovali o miestenku v Európskej lige UEFA. V tej nasledujúcej chcú skončiť do 6. miesta v tabuľke, iné umiestnenie budú funkcionári považovať za neúspech.

"Jedenásteho júna sme začali trénovať, hneď na ďalší týždeň sme išli do Rakúska na sústredenie, kde sme mali kvalitné podmienky a súperov. Potom sme sa venovali naplneniu tréningových plánov v našich domácich podmienkach. Výsledky na sústredení treba brať s rezervou, vždy sme hrali v nejakej inej zostave, mali sme zranených hráčov, medzitým sme mali tréningy, plus v tom čase bolo 38°C, takže výsledky nás nejako nemátajú. Ku koncu, keď už sme hrali takmer s plnou zostavou, sme remizovali s dobrým súperom Jihlavou a so Znojom sme v generálke pred ligou vyhrali, to nám ukázalo, že pokiaľ sme v plnej zostave, kvalita tam jednoznačne je," zhodnotil letnú prípravu tréner kopaničiarov Ladislav Hudec.

Počas leta sa v kádri Spartaka Myjava neudiali výrazné zmeny a dá sa povedať, že hlavným "posilnením" je udržanie kádra. K tejto téme sa vyjadril aj prezident klubu Pavel Halabrín: "Podarilo sa nám udržať každého, koho sme v mužstve chceli. To, že sa podarilo takéto doplnenie, je takisto dobré. Niektoré príchody vyplývali z toho, že päť hráčov bolo zranených." Posilniť sa Kopaničiari budú chcieť ešte na poste útočníka. K príprave sa vrátil aj kapitán Martin Černáček: "V tomto polroku sa neudiali výrazné zmeny v mužstve, vlastne prišli iba Pekár a Lukšík, ktorí zapadli úplne bez problémov. Čo sa týka mladých Ondera, Neoveského a Vaváka, sú to chalani, ktorí s nami v minulosti trénovali, v tomto to nie je nič nové. Spestrením prípravy bolo sústredenie v Rakúsku. Súperi nám ukázali, že sme schopní hrať futbal rovnocenný aj s takým mužstvom ako je Rubin Kazaň. To zase posunulo naše hranice naše zmýšľanie niekam inam ako bolo."

Ciele tímu sú pred novou sezónou stanovené – 6. miesto. "Včera sme mali stretnutie s celým realizačným tímom. Cieľ pre hráčov postavený od vedenia klubu je 6. miesto. Všetko nižšie budeme považovať za neúspech. Vzhľadom na to, že sme finančne stabilizovaný klub, ktorý nemá problém s vyplácaním záväzkov voči svojim partnerom a hráčom, tak to mužstvo má silu, aby splnilo cieľ. Na sezónu sme po všetkých stránkach pripravení zodpovedne a tak, aby sme v nej obstáli so cťou, aby sme bavili ľudí, aby štadión, kde sme v predpredaji predali 1100 permanentiek a akcionárskych vstupeniek, verím, bol vypredaný takmer na každom zápase. Je to aj zakotvené v zmluvách hráčov, že pri istom naplnení štadióna ide 50% zo vstupného hráčom. Aby aj oni mali záujem na to, aby sme ľudí zabavili, aby tu radi chodili."

V Myjave sa investovalo do prestavby štadióna a ak k tejto téme sa kriticky smerom k SFZ vyjadril prezident Pavel Halabrín: "My sme začali dostavbu štadióna, pretože patríme do toho zoznamu klubov, ktoré majú byť podporené z finančných prostriedkov, ktoré dáva štát cez ministerstvo školstva. Bohužiaľ sa to celé predlžuje tak, že to, čo sme chceli stihnúť počas mesiacov máj a jún – dostavba tribúny hostí a ďalšie veci sa nemohli urobiť, pretože až teraz v piatok sa uskutoční mimoriadna konferencia SFZ, kde sa schváli rozdelenie peňazí a aj spôsob ako sa budú môcť používať. Otvorene poviem, že som veľmi sklamaný z toho, ako sa to celé vyvíja, pretože je na Slovensku málo klubov, ktoré investovali svoje finančné prostriedky. Bol prísľub od čelných predstaviteľov štátu aj SFZ, že bude možné dotáciu použiť aj na veci, ktoré už boli vykonané, napr. osvetlenie, ktoré sme robili tento rok po prísľube SFZ, že to bude hradené z tejto dotácie. Zmenili sa pravidlá, dostávame sa teraz do problémov, ako uhradiť, pretože my sme investovali počas 3 rokov 3,5 – 4 miliónov eur. To, čo sme mohli, sme dali, je čas teraz na iných."

.

Káder Spartaka Myjava:

brankári: Peter Solnička, Matej Székely, Erik Jurica

obrancovia: Martin Černáček (K), Roman Častulín, Matej Siva, Peter Kumančík, Miroslav Duga, Marcel Onder, Filip Lukšík
stredopoliari: Tomáš Bruško, Tomáš Marček, Peter Šulek, Peter Kuračka, Vladimír Kukoľ, Erik Daniel, Marek Jastráb, Lukáš Pelegríni, Ondrej Neoveský, Tomáš Pekár, Martin Vavák

útočníci: Pavol Kosík, Peter Sládek, Ľubomír Urgela

odchody – Tomáš Mrva (ukončenie zmluvy), Peter Ďuriš (ukončenie zmluvy), Zoltán Harsányi (ukončenie hosťovania)

príchody – Marcel Onder (návrat z hosťovania v Moravanoch), Filip Lukšík (prestup z ADO Den Haag), Peter Šulek (prestup zo Žiliny), Ondrej Neoveský (návrat z hosťovania v Senci), Tomáš Pekár (prestup z MŠK Ružomberok), Martin Vavák (príchod z dorastu)

Výsledky prípravných zápasov:
Myjava – Senica 1:1
Myjava – Kazaň 1:3 (hralo sa v Rakúsku)
Myjava – Arapongas 0:3 (hralo sa v Rakúsku)
Myjava – SV Ried 3:5 (hralo sa v Rakúsku)
Myjava – Zlín 1:1
Jihlava – Myjava 0:0
Myjava – Znojmo 2:0