Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Myjava odštartovala letnú prípravu s 20 hráčmi a bez väčších rošád

Futbalisti Spartaku Myjava odštartovali letnú prípravu 11. júna 2013 v Myjave. Na snímke tréner Ladislav Hudec (uprostred) hovorí k hráčom. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Myjavský klub počas krátkej prestávky opustili Peter Ďuriš a Tomáš Mrva.

Myjava 11. júna (TASR) - Futbalisti Spartaka Myjava, ktorí patrili k najpríjemnejším prekvapeniam minulej corgoňligovej sezóny, odštartovali v utorok letnú prípravu. Trénerovi Ladislavovi Hudecovi sa hlásilo 20 hráčov, pričom o pár dní predĺžené dovolenky dostali len Pavol Kosík, Peter Kuračka a Marek Jastráb.

Myjavský klub počas krátkej prestávky opustili Peter Ďuriš a Tomáš Mrva, pričom ďalšie pôsobenie Zoltána Harsányiho je predmetom rokovaní. Opačným smerom sa z hosťovania vrátili Ondrej Neoveský z druholigového Senca a Marcel Onder z treťoligového tímu Moravany nad Váhom. Na skúšku prišiel obranca Senice Oliver Janso, ktorý naposledy pôsobil v Ružomberku.

Kopaničiari si nastavili latku vysoko, keď v nováčikovskej sezóne obsadili štvrté miesto v Corgoň lige. "Každý sa ma pýta, čo teraz? A aj ja sa to pýtam," reagoval pre TASR tréner Hudec, ktorý podpísal s Myjavou čerstvý trojročný kontrakt. "Už nebudeme nováčik a každý sa na nás inak pozerá. Myslím však, že ak zostane gro mužstva pohromade, tak môžme skončiť v hornej polovici tabuľky. Náročnejšie to však bude aj preto, lebo napríklad Žilina a Trnava budú chcieť odčiniť nevydarenú sezónu."

Letná príprava Myjavy a Senice:




Prvý týždeň budú Myjavčania trénovať v domácom prostredí respektíve na štadióne v mestskej časti Turá Lúka. Tam odohrajú v sobotu 15. júna aj úvodný duel letnej prípravy proti FK Senica. O deň neskôr sa výprava presunie do rakúskeho strediska Hinterstoder, kde absolvuje týždňové sústredenie. V rámci neho si futbalisti Spartaka zmerajú sily s ruským tímom Rubin Kazaň, s amatérskym výberom Brazílie a rakúskym klubom SV Ried.


Program prípravných zápasov Spartaka Myjava:

sobota, 15. júna: Spartak Myjava - FK Senica (Turá Lúka)

utorok, 18. júna: Spartak Myjava - Rubin Kazaň (Rakúsko)

štvrtok, 20. júna: Spartak Myjava - amatérsky výber Brazílie (Rakúsko)

sobota, 22. júna: Spartak Myjava - SV Ried (Rakúsko)

utorok, 25. júna: MFK Dubnica nad Váhom - Spartak Myjava

sobota, 29. júna: Spartak Myjava - Fastav Zlín (Turá Lúka)

utorok, 2. júla: FC Vysočina Jihlava - Spartak Myjava

sobota, 6. júla: Spartak Myjava - 1. FC Znojmo


Futbal-CL: Spartak Myjava chce udržať mužstvo