Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rezort zdravotníctva vyzýva divákov zápasu v Budapešti na PCR test

Na snímke portugalskí fanúšikovia oslavujú víťazstvo 3:0 po zápase F-skupiny Maďarsko - Portugalsko na ME vo futbale 14. júna 2021 v Budapešti. Foto: TASR/AP

Všetci zaregistrovaní budú prednostne pozvaní na PCR test.

Bratislava 16. júna (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva SR vyzýva návštevníkov utorkového futbalového zápasu medzi Maďarskom a Portugalskom v Budapešti, aby sa zaregistrovali na eHranica. Všetci účastníci zo Slovenska, ktorí sa zúčastnili športového podujatia, budú pozvaní na bezplatný PCR test na zistenie ochorenia COVID-19.

"Maďarsko je síce na cestovateľskom semafore v zelenej farbe, no futbalového zápasu sa zúčastnili aj fanúšikovia z Portugalska," upozornil rezort zdravotníctva. Poukazuje pritom na zvyšujúci sa podiel Delta variantu nového koronavírusu (bývalý "indický" variant) v Portugalsku.

Ministerstvo preto žiada fanúšikov, aby sa registrovali na webe korona.gov.sk/ehranica, a to aj spätne. Všetci zaregistrovaní budú prednostne pozvaní na PCR test. "Termín na test dostanú aj návštevníci podujatia, ktorí sú už zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19," spresnilo ministerstvo.