Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Koronavírus útočí: Po Mitcheltone odstúpil z Gira aj tím Jumbo-Visma

Členovia cyklistického tímu Mitchelton Scott pózujú pred ôsmou etapou cyklistikých pretekov Giro d'Italia z Giovinazza do Vieste v sobota 10. októbra 2020. Foto: TASR/AP

V zoskupení Mitchelton-Scott sa po Simonovi Yatesovi objavili ďalší štyria infikovaní.

Rím 13. októbra (TASR) - Na cyklistických pretekoch Giro d'Italia sa objavilo po dni voľna ďalších osem pozitívnych testov na koronavírus. V zoskupení Mitchelton-Scott sa po Simonovi Yatesovi objavili ďalší štyria infikovaní a tím oznámil, že jeho kompletná zostava z Gira odstupuje. Pre rovnaký krok sa len pár minút pred štartom utorkovej 10. etapy rozhodla aj stajňa Jumbo-Visma, ktorá prišla o svojho lídra Stevena Kruijswijka. Podujatie pokračuje s 20 tímami.

Všetky tímy v pondelok prešli kompletným plošným testovaním. Spolu sa v nedeľu a pondelok urobilo 571 testov. Medzi jazdcami sú dvaja pozitívni, ide o cyklistov tímu Jumbo-Visma a Sunwebu.

Organizátori nezverejnili mená ani to, či uvažujú o zrušení podujatia. Čaká sa na verdikt zdravotníckych orgánov v krajine. Utorňajšia kopcovitá etapa sa začala so 145 cyklistami.

Jumbo-Visma na sociálnej sieti špecifikoval, že pozitívny bol Steven Kruijswijk, ktorý bol v celkovom poradí na 11. mieste. Neskoršie potvrdil meno aj Sunweb, ide o Austrálčana Michaela Matthewsa, tretieho v hodnotení bodovacej súťaže. Tú vedie Francúz Arnaud Demare (Groupama-FDJ) o 57 bodov pred Slovákom Petrom Saganom.

V realizačnom tíme Mitchelton-Scott mali štyroch pozitívne testovaných a jeho vedenie sa rozhodlo odstúpiť. Po jednom nakazenom majú aj realizačné tímy Ineosu a AG2R. Všetci pozitívni okamžite nastúpili do karantény.

"Nanešťastie sme dostali zlé správy v pondelok večer. Máme zodpovednosť a preto nasledovalo jasné rozhodnutie odstúpiť z Gira," citovala agentúra DPA generálneho manažéra tímu Brenta Copelanda.

"Ja sa cítim fit. Nemôžem uveriť tomu, že som to dostal. Spolu s tímom sme dodržiavali všetky opatrenia," povedal Holanďan Kruijswijk.