Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Na GYM festivale v Trnave sa predstavia Mokošová i Dobrocká

Na archívnej snímke slovenská gymnastka Barbora Mokošová počas finále na náradiach na 34. ročníku GYM Festivalu - medzinárodných majstrovstvách SR v športovej gymnastike žien v Trnave v nedeľu 12. septembra 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V rámci festivalu je vyhlásených viacero súťaží. Slovenky budú bojovať o titul majsterky na Medzinárodných majstrovstvách SR junioriek a senioriek.

Trnava 14. septembra (TASR) - Slovenská gymnastická federácia spolu s KGŠ Slávia Trnava usporiadajú počas najbližšieho víkendu 35. ročník Gym festivalu. V Trnave sa predstaví 60 pretekárok zo šiestich krajín vrátane kompletnej slovenskej ženskej reprezentácie v kategórii dospelých aj junioriek.

Nastúpi tak aj Barbora Mokošová, ktorá na Majstrovstvách Európy v Mníchove vybojovala 15. miesto na bradlách. V súťaži junioriek sa môžu priaznivci gymnastiky tešiť na výkony Lucie Dobrockej, ôsmej z Mníchova na preskoku, ako aj ostatných členiek juniorského družstva so Sofiou Alex Baňovičovou a Emou Bažíkovou, ktoré absolvovalo v posledných mesiacoch náročný súťažný program vrcholiaci práve v Trnave.

V rámci festivalu je vyhlásených viacero súťaží. Slovenky budú bojovať o titul majsterky na Medzinárodných majstrovstvách SR junioriek a senioriek. Prihlásených je 25 žien a 16 junioriek, ktoré budú okrem titulov bojovať aj o finančné odmeny spolu vo výške 5000 eur. V 54. ročníku Pohára starobylej Trnavy budú žiačky súťažiť v dvojčlenných družstvách. Ide o jednu z najstarších súťaží žiačok v Európe. Každoročne vyhlasuje organizátor aj špeciálne ocenenia za najlepšie výkony. V rámci Memoriálu Jána Nováka za najlepší výkon v súťaži senioriek, ocenenie Heleny Novákovej za najlepší výkon na kladine a Cena Vojtecha Schöna za najlepší výkon v kategórii junioriek.

Predstavia sa pretekárky z Česka, Rakúska, Slovinska, Poľska a Ukrajiny. V drese Slovenska sa objavia Barbora Mokošová, Sára Surmanová, Radoslava Kalamárová, Elena Ušiaková a Adela Balcová a budú mať možnosť zopakovať, alebo vylepšiť svoje výkony z uplynulých majstrovstiev Európy. TASR informovala v tlačovej správe Slovenská gymnastická federácia (SGF).