Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na ME v Grenchene sa predstavia Bačíková, Chren a Rovder

Na snímke slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Bačíková v pretekoch omnium na II. Európskych hrách v Minsku 29. júna 2019. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenská výprava odcestuje do Grenchenu v sobotu 4. februára.

Grenchen 1. februára (TASR) - Traja slovenskí reprezentanti sa predstavia na majstrovstvách Európy elitných kategórií v dráhovej cyklistike, ktoré sa uskutočnia budúci týždeň na velodróme vo švajčiarskom Grenchene. SR budú reprezentovať Alžbeta Bačíková a dvojica mužov Martin Chren a Pavol Rovder (všetci VŠC Dukla Banská Bystrica).

Tohtoročné ME sú zároveň úvodnými pretekmi kvalifikácie na OH 2024 v Paríži. Bačíková bude v Grenchene štartovať v troch disciplínach - scratchi, vylučovacích pretekoch a omniu. "Umiestnenie v omniu v prvej polovici štartového poľa jej dáva vysokú šancu kvalifikovať sa na OH. V ďalších dvoch disciplínach, vzhľadom na jej skúsenosti, očakávame prienik do top šestky. Martin Chren sa predstaví v scratchi, bodovacích pretekoch, omniu a spolu s Rovderom i v madisone. Rovder má ako hlavnú disciplínu vylučovacie preteky a potom bude náhradníkom pre ostatné mužské disciplíny. Chalani sa premiérovo predstavia v madisone, kde zatiaľ nemáme veľké očakávania, ale každý štart ich posunie ďalej," uviedol v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Michal Rohoň, predseda komisie pre dráhovú cyklistiku SZC.

Slovenská výprava odcestuje do Grenchenu v sobotu 4. februára. V stredu 8. februára sú na programe úvodné disciplíny - scratch žien a vylučovacie preteky mužov, vo štvrtok 9. februára nasledujú vylučovacie preteky žien a bodovacie preteky mužov, o deň neskôr absolvujú ženy omnium a muži scratch. V sobotu 11. februára je na programe omnium mužov a pre Slovákov šampionát vyvrcholí v nedeľu madisonom mužov.