Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na majstrovstvá Európy v krose pôjde štvorica Slovákov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Debutantmi na vrcholnom atletickom podujatí budú Zuzana Michaličková a tiež Michal Staník.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Výkonný výbor Slovenského atletického zväzu na stredajšom zasadnutí schválil nomináciu na 27. majstrovstvá Európy v krose, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 12. decembra v írskom Dubline. Na šampionáte bude štartovať kvarteto slovenských vytrvalcov – v kategórii žien do 23 rokov Elena Dušková, juniorky Líza Hazuchová a Zuzana Michaličková a junior Michal Staník. Informoval o tom portál atletika.sk.

Duškovú čaká už tretí štart na kontinentálnom krosovom vrchole. Zverenka Marcela Lopuchovského debutovala v roku 2018 v holandskom Tilburgu, kde medzi juniorkami skončila 70. (z 88 štartujúcich) a pred dvoma rokmi v portugalskom Lisabone jej v rovnakej kategórii patrila 69. priečka z 93 bežkýň.

V USA študujúca Hazuchová mala premiéru v Lisabone 2019 už ako 17-ročná. V súťaži junioriek na 4,225 km v parku Bela Vista obsadila zverenka Mareka Vojníka v konkurencii 93 pretekárok 41. miesto a zlepšila dovtedajšie historicky najlepšie slovenské umiestenie na krosových ME v kategórii junioriek, ktoré od roku 2012 patrilo Lucii Janečkovej – bola vtedy 49.

Debutantmi na vrcholnom atletickom podujatí budú Zuzana Michaličková a tiež Michal Staník, ktorí suverénne vyhrali juniorské kategórie na minulotýždňových majstrovstvách Slovenska v krose v Čunove.