Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Na ME v Plzni získali bronz v trojboji Slíž aj Horná

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Slovenská reprezentantka v klasickom silovom trojboji Ivana Horná si vyskúšala súťaženie v "equipped powerliftingu" a získala bronz v trojboji (537,5 kg).

Plzeň 10. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant v silovom trojboji Kristián Slíž získal na majstrovstvách Európy v Plzni bronzovú medailu v trojboji v kategórii do 105 kg výkonom 892,5 kg. Cenné kovy získal aj v jednotlivých disciplínach, bronz v drepe za 357,5 kg a na lavičke vytlačil 240 kg.

Slovenská reprezentantka v klasickom silovom trojboji Ivana Horná si vyskúšala súťaženie v "equipped powerliftingu" a získala bronz v trojboji (537,5 kg). V drepe zvládla 177,5 kg, v tlaku na lavičke 132,5 kg. V mŕtvom ťahu bola zlatá výkonom 227,5 kg.

Zlaté medaily získali aj dorastenka Olívia Lapšanská (mŕtvy ťah), Jakub Závodný (tlak na lavičke, mŕtvy ťah) a junior Dominik Plaskonis (trojboj, drep, mŕtvy ťah). SAFKST na ME dorastu, juniorov, mužov a žien (3.-8. augusta) reprezentovalo spolu 8 pretekárov, ktorí získali celkom 27 medailí (7x zlato, 9x striebro, 11x bronz). TASR informoval sektretár SAFKST Dominik Dugovič.