Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Na MS v kombinácii sú na zlatom kurze Brignoneová so Shiffrinovou

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová počas pretekov super-G kombinácie žien na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Meribel 6. februára 2023. Foto: TASR - AP

Američanka Mikaela Shiffrinová stratila na 6. priečka 96 stotín a vzhľadom na svoj slalomový kumšt si v druhej časti (14.30) mohla tiež chystať útok na titul.

Courchevel/Meribel 6. februára (TASR) - Najlepšiu východiskovú pozíciu na prvé zlato v dejisku zjazdárskych MS si v pondelok v prvej časti kombinácie vytvorili dve pretekárky. Talianka Brignoneová zašla super-G suverénne najlepšie, o 71 stotín pred Nórkou Ragnhild Mowinckelovou a Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou.

Na štvrtej pozícii pristála ďalšia Talianka Elena Curtoniová (+0,78 s). Američanka Mikaela Shiffrinová stratila na 6. priečka 96 stotín a vzhľadom na svoj slalomový kumšt si v druhej časti (14.30) mohla tiež chystať útok na titul.

Ani švajčiarske spolufavoritky neboli v nevyspytateľnosti súťaže bez šance a obe si vytvorili medailové vyhliadky. Michelle Gisinová, dvojnásobná olympijská víťazka v tejto disciplíne, zašla pätnásty čas (+1,58) a hneď za ňou dvojnásobná majsterka sveta Wendy Holdenerová stratila na Brignoneovú 1,66. Obe sú výrazne lepšie slalomárky, ale Gisinová momentálne mimo formy. V solídnej pozícii a v prípade zlyhaní niektorých súperiek bola aj Curtoniová, kombinačné úspechy pozná z SP. Mowinckelová v dojazdovom rozhovore pre Eurosport konštatovala, že na slalom nenastúpi a aj v prípade Gutovej-Behramiovej bol predpoklad, že preteky poňala ako vítaný tréning pred stredajším špeciálnym superobrovským slalomom.