Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Na MSR v malom futbale v B. Bystrici aj Lietava, Guldan či Struhár

Ivan Lietava Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Hrať sa bude 2.-3. júla na Mestskom mládežníckom štadióne s umelou trávou v mestskej časti Kráľová.

Banská Bystrica 28. júna (TASR) - S historicky najväčšou hráčskou účasťou sa v prvý júlový víkend v Banskej Bystrici uskutočnia Niké majstrovstvá Slovenska v malom futbale. V troch kategóriách sa na šampionáte predstaví až 77 tímov.

"Pred letnou prestávkou nás čaká posledné veľké podujatie. Po finále Superligy v Trnave a historických majstrovstvách Európy v Košiciach sa tentokrát športová verejnosť presunie aj na stred Slovenska do Banskej Bystrice. Práve v čase, keď malý futbal v tomto meste oslavuje 40 rokov. Som presvedčený, že aj MSR 2022 budú po vzore predošlých podujatí v tomto roku o level vyššie ako v minulosti, 77 tímov je historicky najvyššie číslo, navyše sme otvorili aj ženskú kategóriu, z čoho máme veľkú radosť," uviedol v tlačovej správe prezident Slovenského zväzu malého futbalu (SZMF) Peter Králik.

Hrať sa bude 2.-3. júla na Mestskom mládežníckom štadióne s umelou trávou v mestskej časti Kráľová. Úradujúci majstri Slovenska sú hráči ASGuard-Bodva Sport Club Košice, na druhom mieste skončil prešovský VOKUP klim a bronz išiel pred rokom do Dubnice, keď sa z neho tešili hráči z tímu Aquatec Dubnica nad Váhom. Na súpiskách bude množstvo známych mien, napríklad aj dlhoročný kapitán a v súčasnosti športový riaditeľ poľského Zaglebie Lubin Ľubomír Guldan, reprezentačný kapitán SR vo futsale Peter Kozár, súčasný tréner futbalového MFK Ružomberok Peter Struhár, dlhoročná opora Zlatých Moraviec Peter Orávik, či bývalý kanonier českej a slovenskej najvyššej súťaže Ivan Lietava.