Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Na olympiádu do Londýna pocestujú aj Lacko a Kližan

Tenisti Martin Kližan (vľavo) a Lukáš Lacko (vpravo). Foto: TASR/Dušan Hein

Cibulková s Hantuchovou mali olympijskú istotu už na začiatku roka, o účasti mužských singlistov na trávnatých dvorcoch All England Clubu rozhodlo postavenie vo svetovom rebríčku ATP k 12. júnu.

Londýn/Bratislava 12. marca (TASR) - Kvarteto slovenských tenistov Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Lukáš Lacko, Martin Kližan sa predstaví vo dvojhrách na OH 2012 v Londýne. Cibulková s Hantuchovou mali olympijskú istotu už na začiatku roka, o účasti mužských singlistov na trávnatých dvorcoch All England Clubu rozhodlo postavenie vo svetovom rebríčku ATP k 12. júnu. Lacko v ňom figuruje na 58. priečke, Kližan je 60.

"Lacko s Kližanom s určitosťou budú štartovať na olympiáde, hoci v aktuálnom svetovom rebríčku nie sú do 56. miesta. Z každej krajiny totiž môžu vo dvojhre štartovať maximálne štyria hráči. V najlepšej 56-ke je až desať Španielov a sedem Francúzov, takže "cut" sa posunie, u mužov bude čiara zrejme okolo 70. Pokiaľ ide o štvorhry, v Londýne budeme mať jeden pár v mužskom i ženskom debli aj v mixe. V priebehu tohto týždňa predstavitelia ITF jednotlivým krajinám oznámia, ktorí hráči prichádzajú do úvahy pre deblové súťaže. Daviscupový kapitán Miloš Mečíř s fedcupovým kapitánom Matejom Liptákom potom rozhodnú o zložení párov," povedal pre TASR medzinárodný sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Ľubomír Páleník.

Generálny sekretár STZ Igor Moška dodal, že tenisová časť výpravy môže mať nakoniec dokonca až päť členov. "Ešte čakáme na vyjadrenie vo štvorhre, Filip Polášek je veľkým kandidátom. Dôležité bude, ako silné krajiny nominujú svoje štvorhry a otázkou, je aj to, že či mu bude jeho rebríčkové postavenie na 23.-24. mieste stačiť na kvalifikáciu. Takže na olympiáde budeme mať štyroch a možno až piatich tenistov. Čo ma však veľmi teší, je to, že z týchto štyroch sú traja veľmi mladí - Lacko, Kližan a Cibulková sú veľmi mladí športovci do 24 rokov. Budeme patriť k najmladšej časti slovenskej výpravy a to je pre budúcnosť výborné zistenie. A verím, že sa pri troche šťastia podarí priniesť z olympiády aj nejakú medailu," dúfal Moška.