Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Na Rubialesa vydali zatykač v súvislosti s vyšetrovaním korupcie

Na snímke Luis Rubiales. Foto: TASR/AP

Orgány činné v trestnom konaní v stredu zatkli šesť osôb, ale Rubiales medzi nimi nebol.

Madrid 21. marca (TASR) - Polícia v Madride vydala zatykač na niekdajšieho prezidenta Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Luisa Rubialesa v súvislosti s vyšetrovaním korupcie a prania špinavých peňazí. K zadržaniu príde po jeho návrate zo zahraničia. Rubiales by sa mal podľa svojho právnika vrátiť z Dominikánskej republiky 6. apríla.

Orgány činné v trestnom konaní v stredu zatkli šesť osôb, ale Rubiales medzi nimi nebol. Vyšetrovanie sa týka podozrenia z finančných podvodov v súvislosti s presunutím španielskeho Superpohára do Saudskej Arábie. Polícia prehľadala hlavné sídlo RFEF neďaleko Madridu aj Rubialesovu rezidenciu v Granade. Niekdajší šéf španielskeho futbalu doma počas razie nebol.

Rubiales odstúpil z čela RFEF v septembri po afére z MS žien, keď na ústa pobozkal reprezentantku Jennifer Hermosovú. Vo funkcii prezidenta federácie bol od mája 2019 a práve počas jeho pôsobenia sa španielsky Superpohár presunul do Saudskej Arábie. V rámci zmluvy má RFEF každý rok zarobiť 40 miliónov eur. Vyšetrovanie dohody sa začalo po tom, ako v roku 2022 unikla zvuková nahrávka, na ktorej sa o miliónových províziách rozprávali Rubiales a bývalý reprezentant Gerard Pique.