Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Na Slovensku pribudnú tri športoviská

Ilustračné foto Foto: Shutterstock

V troch obciach na Slovensku pribudnú športoviská, z ktorých môžu vzísť ďalší mladí športovci.

Bratislava 29. septembra (OTS) - Uplynulý týždeň odštartovali na Slovensku dve najvyššie hokejové súťaže - nielen TIPOS Extraliga, ale aj TIPOS Slovenská hokejová liga. Do oboch vrcholových súťaží sa dostávajú prostredníctvom hokejových klubov mladé, nádejné talenty, ktoré neraz začínali na malých obecných, školských či sídliskových ihriskách. TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. sa preto v rámci svojej stratégie podpory športu a mladých športových talentov rozhodla finančnými darmi podporiť práve takéto malé miestne športoviská, z ktorých môžu vzísť budúci majstri či reprezentanti. V podpore podobných projektov bude spoločnosť pokračovať.

Národná lotériová spoločnosť TIPOS prispela v septembri finančnými darmi na projekty troch slovenských športovísk. „Išlo o projekt výstavby detskej umelej ľadovej plochy v bratislavskej Petržalke, ďalej bolo darom podporené vybudovanie exteriérovej hokejovej strelnice v obci Malinovo a rekonštrukcia hokejbalového ihriska v Svrčinovci. Každý z trojice projektov dostal od TIPOSu na realizáciu finančný dar vo výške 5 000 EUR,“ informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa TIPOS, národnej lotériovej spoločnosti, a. s.

Projekt v Petržalke má za cieľ vytvoriť umelú ľadovú plochu pod holým nebom pre rodiny s deťmi. „TIPOS poskytol finančné prostriedky na výstavbu umelej hokejovej plochy v Petržalke v už existujúcom detskom rodinno-športovom areáli,“ uviedla Skokanová. Občianske združenie, ktoré projekt realizuje, už zrealizovalo niekoľko ďalších projektov so zameraním na športový vývoj detí a mládeže v Bratislave. „Aj tento projekt má za cieľ vytvoriť zariadenie, vďaka ktorému budú môcť deti tráviť voľný čas produktívne a zmysluplne,“ doplnila Skokanová.



Hokejové talenty dostanú nové možnosti tréningovej prípravy aj v seneckom okrese, v obci Malinovo. Tam TIPOS podporil projekt hokejovej strelnice. „Finančný dar je určený na vybudovanie exteriérovej hokejovej strelnice, ktorá bude slúžiť na zdokonaľovanie streľby a zručnosti mladých hráčov. Samotná strelnica sa skladá z pevnej konštrukcie so sieťami, syntetického ľadu a hokejovej brány,“ povedala starostka obce Malinovo Edit Valacsai. Malinovská hokejová strelnica bude vytvorená pri zrekonštruovanom hokejbalovom ihrisku v areáli školy a bude slúžiť na tréning streľby pre hokejistov aj pre verejnosť.

Nejeden mladý talentovaný hokejista začínal aj ako hokejbalista. Stáva sa aj opak - že hokejista skončí pri hokejbale. To je aj prípad napríklad bývalého hokejového reprezentanta SR Jozefa Stümpela, ktorý je v súčasnosti prezidentom Slovenskej hokejbalovej únie. A práve cez hokejbal sa snaží kysucká obec Svrčinovec oživiť športovú činnosť v obci na rekreačnej aj profesionálnej úrovni a prilákať deti a mládež k pohybovým aktivitám. Spoločnosť TIPOS prispela aj tejto obci darom vo výške 5 000 EUR na rekonštrukciu miestneho hokejbalového ihriska. „Chcem sa poďakovať spoločnosti TIPOS za finančný dar na rekonštrukciu hokejbalového ihriska vo Svrčinovci. Financie budú použité na čiastočné vykrytie nákladov potrebných na výmenu opotrebovaného asfaltového povrchu na hokejbalovom ihrisku moderným umelým povrchom, ktorý pretvorí ihrisko na viacúčelové,“ informovala Renáta Majchráková, starostka obce Svrčinovec.

Vďaka týmto projektom budú mať deti a mládež na viacerých miestach na Slovensku väčšiu motiváciu k zmysluplnému a zdraviu prospešnému využitiu času. Viac informácií o projektoch, ktoré podporuje národná lotériová spoločnosť TIPOS, nájdete na www.tipos.sk.