Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Na Slovensku vznikol prvý kontinentálny tím v horskej cyklistike

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Kubeš

Jeho cieľom je vyjazdiť pre Slovensko olympijskú miestenku na OH 2024 v Paríži a štartovať na Okolo Slovenska.

Bratislava 28. januára (TASR) - Na Slovensku vznikol prvý kontinentálny tímu v horskej cyklistike pod názvom PROefekt Across CST team. Jeho cieľom je vyjazdiť pre Slovensko olympijskú miestenku na OH 2024 v Paríži a štartovať na Okolo Slovenska.

"Som veľmi rád, že tím dosiahol túto métu. Na Slovensku je to prvý horský kontinentálny tím. Vnímam to ako vyvrcholenie desaťročného úsilia. V PROefekte sa nám vyformoval elitný tím, ktorý už dlhšie dosahuje kvalitné výsledky nielen v horskej ale aj cestnej cyklistike, dokonca aj v ďalších športoch, ako napríklad v skialpinizme, behu či duatlone. Chlapci sú výborná partia a teší ma, že si rozumejú aj po ľudskej stránke, či už na tréningových kempoch, ale aj v pretekoch,“ uviedol prostredníctvom tlačovej správy Juraj Karas, zakladateľ PROefekt Across CST team.

Nový tím chce dať šancu nielen horským, ale aj cestným cyklistom. "Vývoj na svetovej cyklistickej scéne ukazuje, že všestrannosť a kombinovanie viacerých disciplín prispieva k výnimočným výkonom a dominancii. V našom tíme tento smer dlhodobo podporujeme a v kontinentálnom tíme ju mienime ešte viac rozvíjať. Preto u nás majú priestor MTB aj cestní cyklisti, ktorí tak môžu spoločne kombinovať obe disciplíny,“ dodal Karas.