Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Na Športfestivale 2019 triumfy Chochlíkovej a hokejbalistov

Monika Chochlíková Foto: archív M.CH.

Na Galavečere ocenili aj plastického chirurga Jozefa Fedeleša, ktorý počas kariéry pomohol mnohým slovenským športovcom.

Trenčín 17. novembra (TASR) - Trenčianske výstavisko Expo center bolo v sobotu 16. novembra dejiskom multi športového podujatia – Športfestivalu 2019. Na prehliadke neolympijských športov udelili ceny pre najlepších športovcov, ktorí príkladne reprezentovali svoju krajinu v menej populárnych neolympijských športoch.

Diváci mohli vzhliadnuť najlepších trojbojárov, kulturistov, fitnessky, silných mužov, lukostrelcov, šípkárov, historických strelcov, či športovkyne so švihadlami. Okrem exhibičných súťaží boli pripravené zaujímavé prezentačné stánky. Organizátor podujatia spoločne s Konfederáciou športových zväzov SR a Slovenskou asociáciou silných mužov udelil aj cenu za celoživotný prínos. Tú prebral bývalý slovenský reprezentant v hokeji Dárius Rusnák.

Najlepšou juniorkou sa stala Barbora Bajčiová, ktorá Slovensko úspešne reprezentuje v pretláčaní rukou. V hlavnej kategórii zvíťazila kickboxera Monika Chochlíková. "Ďakujem za túto cenu, veľmi si to vážim. Ďakujem rodičom, trénerom a všetkým, ktorí ma podporujú," uviedla víťazka vo videovizitke.

Za najlepší kolektív vyhlásili Slovenskú hokejbalovú reprezentáciu, ktorá v júni v Košiciach vybojovala piaty majstrovský titul. Hokejbalisti sú svetoví šampióni už štyri roky nepretržite a na MS v roku 2021 v Kanade môžu siahnuť už na svoj celkovo šiesty titul. "Ja mám všetky štyri tituly a vždy je to fascinujúce. Toto sú veci, ktoré sa športovcovi nikdy nezunujú. Veľmi si vážime toto ocenenie, pretože my sme amatéri a zaslúžime si každú jednu poctu. Robíme Slovensku skvelé meno. Pocit, že sa pred našim umením trasú nohy Kanaďanom, Čechom, či Američanom a ďalším súperom zo svetovej špičky, to je na nezaplatenie," povedal pre TASR Jaroslav Martinusík, najužitočnejší hráč z MS v Košiciach.

Na Galavečere ocenili aj plastického chirurga Jozefa Fedeleša, ktorý počas kariéry pomohol mnohým slovenským športovcom. Potlesk zožal aj František Kunzo, člen zlatého tímu futbalistov ČSSR na OH 1980 v Moskve.