Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Sedemročný džudista skončil v kóme, úrady stíhajú trénera

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Chlapec počas tréningu stratil vedomie a po prevoze do nemocnice uňho lekári objavili krvácanie do mozgu.

Tchaj-pej 11. mája (TASR) - Taiwanské úrady stíhajú džudistického trénera za nedbanlivosť s následkom vážneho zranenia. Po jeho tréningu skončil sedemročný chlapec v kóme a ak sa prebudí, podľa nemocnice pravdepodobne zostane vo vegetatívnom stave.

Video, ktoré údajne natočil chlapcov strýko, zachytáva, ako ho starší kolega opakovane hádzal o zem. Kouč ho napriek protestom nútil znova a znova vstať a keď už chlapec nevládal, niekoľkokrát ho sám hodil o zem. Neprestal ani po tom, ako sa dieťa povracalo.

Rodina tvrdí, že chlapec dopadol na podlahu minimálne 27-krát. Stratil vedomie a po prevoze do nemocnice uňho lekári objavili krvácanie do mozgu. Jeho životné funkcie musia podporovať prístroje. Tréner popiera akékoľvek zavinenie a po prvotnom vypočutí ho prepustili. Rodina však usporiadala tlačovú konferenciu a podľa súdu existuje podozrenie, že kouč sa dopustil závažného trestného činu. Následne ho pre obavy z ovplyvňovania svedkov poslal do väzby a povolil mu komunikáciu iba s advokátom. Informoval o tom portál BBC.