Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na Tour de France 2022 bude päť horských etáp, štart bude v Kodani

Na snímke prelet akrobatickej skupiny francúzskej armády Patrouille de France na stíhačkách francúzskych vzdušných síl nad Víťazným oblúkom v záverečnej 21. etape pretekov Tour de France v Paríži 18. júla 2021. Foto: TASR/AP

V poradí 109. ročník odštartuje úvodnou 13-kilometrovou časovku v Kodani.

Paríž 14. októbra (TASR) - Budúci ročník Tour de France odštartuje v Dánsku. Pretekať sa bude aj vo Švajčiarsku a pelotón zavíta i do Belgicka. Prestížny cyklistický seriál ponúkne etapy v Dunkerque a v Lurdách a v itinerári je päť horských etáp. Organizátori o podrobnostiach trate informovali verejnosť vo štvrtok.

V poradí 109. ročník odštartuje úvodnou 13-kilometrovou časovku v Kodani. Pôjde sa aj po "mačacích hlavách" ako pri pretekoch Paríž-Roubaix, prvé horské boje ponúkne La Planche des Belles Filles, organizátori potvrdili aj návrat k legendárnemu L'Alpe d'Huez. Ďalšie vrcholy sú naplánované v Pyrenejach, predposlednou etapou bude časovka na 40 km.

Na jazdcov čaká päť náročných horských etáp. "Sú to preteky s trochou všetkého. Ten, kto chce vyhrať, bude musieť byť komplexným jazdcom, pretože vo vysokej nadmorskej výške je päť cieľov a jeden dokonca až vo výške 2400 metrov," citovala agentúra AFP jedného z autorov trate Thierryho Gouvenoua.