Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Na Zimnej univerziáde 2022 sa zúčastnili športovci 25 vysokých škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súťaže univerziády sa začali 15. januára pretekmi v behu na lyžiach v Skalke pri Kremnici a pokračovali súťažou v biatlone 29. januára v Osrblí.

Bratislava 12. februára (TASR) – Na najväčšom športovom podujatí vysokoškolákov na Slovensku – Zimnej univerziáde 2022 - sa zúčastnili športovci 25 vysokých škôl. Celková medailová a bodová bilancia bude skompletizovaná po uskutočnení sa poslednej súťaže v zjazdovom lyžovaní, ktorá je naplánovaná na 20. februára v lyžiarskom stredisku Šachtičky. Informuje o tom Univerzita Komenského (UK) v Bratislave na svojom webe.

Súťaže univerziády sa začali 15. januára pretekmi v behu na lyžiach v Skalke pri Kremnici a pokračovali súťažou v biatlone 29. januára v Osrblí. Hlavná časť programu sa uskutočnila na športoviskách UK v Bratislave, súťaže v karate na Akadémii Policajného zboru v Pezinku a hokejový turnaj na štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove.

Univerziádu zastrešuje Slovenská asociácia univerzitného športu. Jej predseda Július Dubovský sa poďakoval organizátorom, rozhodcom a športovcom za to, že v zložitých podmienkach zorganizovali podujatie. Okolo 500 študentov súťažilo v 13 športoch, pričom súťaž bola otvorená aj študentom v maturitnom ročníku stredných škôl.

Hlavným organizátorom tohtoročnej univerziády bola UK v Bratislave, na organizácii súťaže v karate spolupracovala tiež Akadémia Policajného zboru. Rektor UK Marek Števček poďakoval všetkým účastníkom, rozhodcom a organizátorom za bezproblémový priebeh podujatia a disciplinovaný prístup. Slávnostný záverečný ceremoniál Zimnej univerziády sa uskutočnil vo štvrtok (10. 2.).